Kirsikka-suklaakakku
Uusimmat reseptit
Advertising information
Terveisiä viikonlopun Suklaafestivaaleilta!
Suklaa, kuten viinitkin tuntuvat olevan oma taiteenlajinsa.
Itse en ole perehtynyt kumpaankaan, mutta maistelen kyllä sujuvasti suklaita.
Festivaaleilla oli hirvittävä tungos, mutta onnistuin päästä juttelemaan niiden yritysten edustajien kanssa, joiden tuotteet koin mielenkiintoisiksi.
Suklaata voi nauttia myös ulkoisilla hoidoilla kosmetiikan muodossa. Tästä kiinnostuneet voivat etsiä ja kysellä lisätietoja täältä:
www.wellbeing.fi
Sokeritonta suklaata ja makeisia maahantuo yritys, jonka tuotteita voi tilata nettikaupasta osoitteessa www.sokeriton.fi
Koska puhutaan suklaasta, vinkkaan teille ihanan jouluun sopivan tuotteen, jolle löytyy varmasti käyttöä myös muina vuodenaikoina. Suklaaputous on näyttävä ja vaivaton tapa saada maistuva ohjelmanumero juhliin. Suklaaputouksessa voit dippailla mm. vaahtokarkkeja, hedelmiä, marjoja ja keksejä.
Hanki suklaaputous omaksi iloksi tai anna vaikka joululahjaksi.
Katso putousta tämän linkin takaa.
Hellapoliisi testaa putouksen lähipäivinä.
Testasin suklaakakkua sokerittomasta leivontasuklaasta.
Suklaa on makeutettu maltitolilla ja sen kaakaopitoisuus on vähintään 52%.
Kakun maku ei poikennut ”tavallisesta” suklaasta valmistetusta kakusta.
Kirsikka-suklaakakku
200 g voita
2 dl intiaanisokeria , eli Luomu täysruokosokeria
4 munaa
200 g sokeritonta leivontasuklaata
3 dl vehnäjauhoja
1/2 dl sokeroimatonta kaakaojauhetta
1 pieni prk cocktailkirsikoita (puolet taikinaan, puolet koristeluun)
Sulata voi ja suklaa kattilassa hämmennellen.
Vaahdota munat ja intiaanisokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää vaahto suklaa-voiseokseen.
Nostele taikinan joukkoon vehnäjauhot, kaakaojauhe ja hienonnetut, valutetut kirsikat.
Kaada taikina voideltuun ja jauhotettuun, halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuokaan.
Paista 225 asteisessa uunissa 12 minuuttia.
Tarjoa kakun kanssa vaniljajäätelöä, kermavaahtoa tai vaniljavaahtoa.
sokeritonta suklaata