Raparperi-rosmariinisima
- 30 min Työaika
- 18 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 kg raparperi
- 4 l vesi
- 5-6 dl Dansukker Taloussokeri
- (vaihtoehto) Dansukker Siro erikoishieno sokeri
- 2 oksaa tuore rosmariini
- herneen kokoinen pallo tuore hiiva
Pulloihin:
- 1 tl / pullo Dansukker Taloussokeri
- (vaihtoehto) Dansukker Siro erikoishieno sokeri
Koristeluun:
- tuore rosmariini
Kesähelteet ja jano! Siinä onkin mainio syy valmistaa herkullinen rosmariinisima, joka on ihastuttavan raikas juoma janoon.
Kokeile ja ihastu!
Raparperi-rosmariinisima
1 kg raparperia
4 l vettä
5-6 dl Dansukker Talous- tai Siro erikoishienoa sokeria
2 oksaa tuoretta rosmariinia
herneen kokoinen pala tuoretta hiivaa
Pulloihin:
1 tl Dansukker Talous- tai Siro erikoishienoa sokeria per pullo
Koristeluun:
rosmariinia
Huuhtele raparperit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kattilaan veden ja rosmariinin kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin 15-20 minuuttia ja siivilöi raparperit pois.
Lisää sokeri ja sulata joukkoon sekoitellen.
Liuota hiiva pieneen vesitilkkaan ja lisää neste noin 40-asteiseen simapohjaan. Sekoita ja laita päälle kansi tai folioarkki.
Anna seistä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
Laita juomapullojen pohjalle teelusikallinen sokeria ja kaada päälle raparperisima.
Anna valmistua huoneenlämmössä noin viisi päivää tai jääkaapissa viikon verran.