Raparperi-rosmariinisima

  • 30 min Työaika
  • 18 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

8 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

20 annosta
  • 1 kg raparperi
  • 4 l vesi
  • 5-6 dl Dansukker Taloussokeri
  • (vaihtoehto) Dansukker Siro erikoishieno sokeri
  • 2 oksaa tuore rosmariini
  • herneen kokoinen pallo tuore hiiva
Pulloihin:
  • 1 tl / pullo Dansukker Taloussokeri
  • (vaihtoehto) Dansukker Siro erikoishieno sokeri
Koristeluun:
  • tuore rosmariini

Kesähelteet ja jano! Siinä onkin mainio syy valmistaa herkullinen rosmariinisima, joka on ihastuttavan raikas juoma janoon.

Tämä hienostuneen suloinen juoma sopii myös juhlien kilistelyjuomaksi.
Raparperia löydät vielä kaupasta tuoreena tai tarvittaessa pakastealtaasta.

Kokeile ja ihastu!

Raparperi-rosmariinisima

1 kg raparperia
4 l vettä
5-6 dl Dansukker Talous- tai Siro erikoishienoa sokeria
2 oksaa tuoretta rosmariinia
herneen kokoinen pala tuoretta hiivaa

Pulloihin:
1 tl Dansukker Talous- tai Siro erikoishienoa sokeria per pullo

Koristeluun:
rosmariinia

Huuhtele raparperit ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kattilaan veden ja rosmariinin kanssa. Anna kiehua hiljalleen noin 15-20 minuuttia ja siivilöi raparperit pois.
Lisää sokeri ja sulata joukkoon sekoitellen.
Liuota hiiva pieneen vesitilkkaan ja lisää neste noin 40-asteiseen simapohjaan. Sekoita ja laita päälle kansi tai folioarkki.
Anna seistä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
Laita juomapullojen pohjalle teelusikallinen sokeria ja kaada päälle raparperisima.
Anna valmistua huoneenlämmössä noin viisi päivää tai jääkaapissa viikon verran.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä