Mansikkasima
- 15 min Työaika
- 48 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Kaupallinen yhteistyö Dansukker
Mansikkasima on ihastuttava poreileva juoma, jota voit tarjota mihin vuoden aikaan tahansa. Se sopii vappusesongin lisäksi tarjottavana myös vaikkapa häissä ja kesäjuomana. Voit korvata osan mansikoista viipaloiduilla raparpereilla tai lisätä joukkoon rosmariinia, sitruunamelissaa tai sitruunaverbenaa (huuhtele yrtit ennen käyttöä). Mikäli haluat juomasta pelkästään mansikanmakuisen, jätä ohjeen sitruuna pois.
Advertising information
Ainekset
40 annosta
- 4 l vettä
- Dansukker Fariinisokeri
- 500 g pakastemansikoita
- 1-2 sitruunaa
- tuore hiiva
- ½ dl rusinoita
- 2 rkl Dansukker Taloussokeria TAI
- 2 rkl Dansukker Siro erikoishieno sokeria (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Kuumenna 1 l vettä kiehuvaksi teräskattilassa. Lisää joukkoon mansikat ja sokeri. Anna kiehahtaa.
- Lisää joukkoon 3 l kylmää vettä.
- (Pese sitruunat huolellisesti kuumalla vedellä ja harjalla. Ota perunankuorimaveitsellä kuori sitruunasta ja laita se liemen joukkoon. Purista sitruunoista myös mehu ja sekoita liemeen.)
- Anna jäähtyä kädenlämpöiseksi. Liuota herneen kokoinen nokare hiivaa vesitilkkaan ja sekoita hiiva liemeen.
- Peitä sima ja anna käydä huoneenlämmössä seuraavaan päivään.
- Siivilöi liemi. Laita puhtaiden juomapullojen pohjalle muutama rusina ja teelusikallinen sokeria. Kaada päälle sima.
- Laita simapullot jääkaappiin. Kun rusinat nousevat pintaan, sima on valmista.
- Valmista sima 5-7 päivää ennen tarjoilua. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, älä käytä liian tiukkaa korkkia.