Täytetyt jauhelikääröt suppilovahvero-kermakastikkeessa
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- korppujauho
- vesi
- sipuli
- jauheliha
- suola
- mustapippuri
- paprikajauhe
- jalapeno
- Chili-paprikatuorejuusto
- voi
- margariini
- ruokakerma
- kuohukerma
- suppilovahvero
Tänään söimme puolikkaalla miehityksellä, joten aineksia käytin
vähän vähemmän. Tästä määrästä sain 8 jauhelihakääröä. Olen ihan
hurahtanut noihin maustettuihin tuorejuustoihin, niillä saa aivan
ihania ja todella meheviä ruokia aikaiseksi. Kokeilkaa millä maulla
haluatte. Itse käytin aineksia seuraavasti… Ai niin, joku tässä juuri
kyselikin mikä on kuivattu jalapeno. Nyt osaan sanoa, että kyseessä on
McCormickin murskattu jalapeno, sitä löytyy kaupan maustehyllystä. On
muuten kätevä mauste monenlaisiin ruokiin!
Täytetyt jauhelihakääröt suppilovahvero-kermakastikkeessa
vajaa desi korppujauhoja
vajaa 2 desiä vettä
1 sipuli silppuna
300 g jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
murskattua jalapenoa
Väliin:
n. 100 g chili-paprikatuorejuustoa
Paistamiseen: voita tai margariinia
Kastikkeeseen: 2 dl ruokakermaa/kuohukermaa ja suppilovahveroita maun mukaan
Anna
korppujauhojen turvota hetki vedessä, lisää muut aineet, sekoita
tasaiseksi. Tee taikinasta pötkö ja jaa se kahdeksaan yhtä suureen
osaan. Taputtele paloista suorakaiteen muotoiset pihvit. Voitele ne
chili-paprikatuorejuustolla, kääri rullalle.
Paista kuumassa
rasvassa pannussa molemmin puolin. Kun kääryleet näyttävät lähes
kypsiltä, kaada joukkoon kerma ja silputtuja suppilovahveroita.
Hauduttele kääryleitä kannen alla viitisen minuuttia. Silppua joukkoon
persiljaa.