Täytetty paprika
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Täytetty paprika
kolme suurta punaista tai oranssia paprikaa
0,5 dl puuroriisiä
2 dl vettä
puolikas lihaliemikuutio
1 sipuli silppuna
1 porkkana
100 g herkkusieniä
300 g jauhelihaa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
tomaattisosetta
päälle: juustoraastetta
Kiehauta vesi ja lisää riisi ja liemikuutio. Keitä kypsäksi kannen alla. Halkaise paprikat pituussuunnassa kahtia ja poista siemenet ja kanta. Jos omistat haudekattilan, keitä riisit alimmassa kattilassa ja nosta päälle höyrytysosa, jossa voit pehmittää paprikoita muutaman minuutin ajan riisin kypsyessä. Kuori ja hienonna sipuli ja raasta kuorittu porkkana, silppua sienet.
Kuumenna pannu ja paista jauheliha, lisää sipuli, porkkana ja sienet. Mausta seos hyvin, kaada riisi joukkoon ja sekoita seos tasaiseksi. Täytä paprikan puolikkaat tiiviisti seoksella.
Kypsennä leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa puolisen tuntia.
Ripottele pinnalle juustoraastetta kypsennyksen loppuvaiheessa.
Tarjoa salaatin ja leivän kanssa.