Täytetty jauhelihamureke ja nokkos-perunasosetta
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- korppujauho
- vesi
- kerma
- sipuli
- jauheliha
- kananmuna
- tomaattirouhe
- suola
- pippurisekoitus
- paprikajauhe
- yrttitarhan mausteseos
- juustoraaste
- paprika-chili tuorejuusto
Täytetty jauhelihamureke ja nokkos-perunasosetta
Täytetty jauhelihamureke
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä/kermaa
1 sipuli silppuna
400 g jauhelihaa
1 muna
1 dl tomaattirouhetta
suolaa
pippurisekoitusta
paprikajauhetta
yrttitarhan maustesekoitusta
Väliin:
100-150 g juustoraastetta
100 g paprika-chilituorejuustoa
Mittaa kulhoon korppujauhot ja neste, anna turvota viitisen minuuttia, lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi.
Taputtele
taikinasta pellille leivinpaperin päälle suorakaiteen muotoinen levy,
levitä päälle paprika-chilituorejuusto ja ripottele pinnalle
juustoraaste, kääri leivinperia apuna käyttäen mureke rullalle, sulje
murekkeen päät.
Paista 200-asteisessa uunissa puolisen tuntia.
Nokkosperunasoseen
valmistin kuten perunasoseen yleensä, mutta lisäsin joukkoon
loppuvaiheessa nokkosrouhetta, jonka olen tilannut kotigastromilta.
Hieman teollinen makuhan siinä oli, mutta jos siis olet pakastanut
nokkosta, käytä sitä.