Sumatran kofta-vartaat
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- naudan jauheliha
- sipuli
- persilja
- korianteri
- jeera
- muskotti
- kardemumma
- oregano
- kuivattu minttu
- limetin lohko
Kokeilin Sikke Sumarin Vesi kielellä –kirjasta tätä ohjetta.
Ohjeessa ei ollut lainkaan suolaa. Luulen kuitenkin, että tuolla päin maailmaa käytetään kalakastiketta (fish sauce) tällaisten ruokien maustamiseen, joten itse lisäisin sitä tai ripauksen suolaa.
Lisäkkeeksi paistelin pannussa kasviksia, mutta paremmin seuraksi sopisi salaatinlehdet ja runsas määrä tuoreita yrttejä, tässä tapauksessa korianteria ja minttua.
Sumatran kofta-vartaat
750 g naudan jauhelihaa
1 sipuli raastettuna
1 dl persiljasilppua
1/2 dl korianterisilppua
1 tl jeeraa
1 tl muskottia
1 tl kardemummaa
1 tl kuivattua oreganoa
1 tl kuivattua minttua
limetinlohkoja
Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja anna maustua tunnin verran.
Muotoile taikinasta pitkulaisia pyöryköitä ja pujottele ne varrastikkuihin vurotellen limetinlohkojen kanssa.
Kypsennä grillissä tai grillivastuksen alla kuumassa uunissa 10-12 minuuttia välillä käännellen.
Tarjoa lisäksi Jasmin-riisiä tai paistettua riisiä .