Puutarhurin jauhelihamureke ja kermaviilikastike

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 4.2/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • korppujauho
  • vesi
  • kananmuna
  • jauheliha
  • spagettimauste
  • pippurisekoitus
  • purjo
  • punainen paprika
  • kesäkurpitsa
  • valkosipulinkynsi
  • juustoraaste
  • kermaviili
  • paprikajauhe
  • suola
  • sinappi

Tein lihamurekkeen, jonka maustoin spaghettimausteella. Tuo olikin uusi tuttavuus, mutta se oli hyvä sekoitus, en lisännyt joukkoon enää muuta maustetta kuin pippurisekoitusta.

Puutarhurin jauhelihamureke

1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
1 muna
400 g jauhelihaa
spaghettimaustetta TAI muita mausteita
pippurisekoitusta
n. 100 g purjoa silppuna
1/2-1 punainen paprika pieneksi kuutioituna
100-150 g kesäkurpitsaa pieneksi kuutioituna
2-4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
n. 100 g juustoraastetta

Laita korppujauhot ja vesi kulhoon, anna turvota hetki. Lisää joukkoon muna, jauheliha, mausteet ja paloitellut kasvikset, sekä valkosipuli. Voit halutessasi ensin freesata hetken purjoa, paprikaa ja kesäkurpitsaa ja lisätä ne massaan hieman jäähtyneenä.

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi. Taputtele mureketaikina pellile leivinpaperin päälle levyksi, ripottele pinnalle juustoraaste. Kääri levy rullalle ja paista 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia.

Tarjoa lisäksi perunasosetta ja kermaviilikastiketta.

Kermaviilikastike:

200 g kermaviiliä
paprikajauhetta
sipulijauhetta
suolaa
(sinappia)

Sekoita ainekset tasaiseksi, anna maustua hetki kylmässä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä