Punajuuri-jauhelihavartaat, kasviksia ja jogurttikastiketta
- 20 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Resepti kaupallisessa yhteistyössä Ahlman
Ahlmanilla toimiva Tilameijeri valmistaa herkullisia tilatuotteita, joita voi ostaa tilapuodista ja valikoiduista kaupoista ympäri Suomen.
Lue lisää Ahlmanin koulutuksesta ja palveluista ahlman.fi
Pääsin valmistamaan Ahlmanin tilatuotteista reseptin. Palan painikkeeksi nautin Tilameijerin piimää, joka oli aivan ihanan makuista.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 3-4 paahtoleipäviipaletta
- 2 dl punajuurimehua
- 500 g naudan jauhelihaa
- 1 sipuli
- 1-2 tl kiuvattua rakuunaa
- ¾ tl suolaa
- 1 kananmuna
Kasvislisäke:
- 1 punainen paprika
- 300-400 g kesäkurpitsaa
- 2-3 valkosipulinkynttä
- 3 tomaattia
- 100 g lehtikaalia
- 2-3 rkl rypsiöljyä
- mustapippurirouhetta
- suolaa
Jogurttikastike:
- 500 g Ahlman Maustamaton Tilameijerin Jogurttia
- 1-2 tl wasabia tai
- 1-2 tl piparjuuritahnaa
- 2 rkl tuoretta rakuunaa
- suolaa
Lisäksi:
- 1-2 pakettia Ahlman Grillijuustoa
Valmistusohje
- Murenna paahtoleivät kulhoon ja kaada joukkoon punajuurimehu. Anna turvota, kunnes neste on imeytynyt.
- Lisää joukkoon jauheliha, hienonnettu sipuli, kuivattu rakuuna, suola ja kananmuna.
- Sekoita tasaiseksi ja muotoile pitkulaisiksi tangoiksi. Voit pujottaa ne varrastikkuihin ennen paistoa tai paiston jälkeen.
- Paista kuumalla pannulla voissa tai 225 asteessa uunin keskiritilätasolla.
- Valmista kasvislisäke.
- Huuhtele kasvikset.
- Paloittele paprika ja kesäkurpitsa reiluiksi suupaloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja leikkaa tomaatit lohkoiksi. Poista lehtikaalista lehtiruoti ja paloittele lehdet.
- Kuumenna rypsiöljy isolla pannulla ja lisää ensin pannulle paprika, kesäkurpitsa ja hienonnetut valkosipulinkynnet.
- Kääntele hetki kovalla lämmöllä ja lisää sitten tomaatit ja lehtikaali.
- Kääntele, kunnes lehtikaali alkaa pehmetä. Mausta mustapippurilla ja suolalla. Tarkista maku.
- Valmista seuraksi jogurttikastike.
- Laita maustamaton tilameijerin jogurtti kulhoon ja sekoita joukkoon wasabijauhe tai piparjuuritahna.
- Hienonna joukkoon tuore rakuuna ja mausta suolalla. Tarkista maku.
- Viipaloi grillijuusto ja paista kuumalla pannulla molemmin puolin, kunnes pinta on kauniin värinen.
- Tarjoa punajuurivartaat kasvisten, jogurttikastikkeen ja grillijuuston kanssa.
- Tarjoa seuraksi Ahlman Tilameijerin maitoa tai piimää.
- Vinkki! Käytä kasviksia omien mieltymysten mukaan. Myös kotimaiset uunissa paahdetut ja hunajalla maustetut juurekset ovat herkullisia lisäkkeenä.