Pienet, täytetyt jauhelihamurekkeet muffinipellillä tehtynä
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- korppujauho
- kermaviili
- tomaatti-basilika-dippijauhe
- jauheliha
- sipuli
- kananmuna
- pippurisekoitus
- suola
- paprikajauhe
- chilijauhe
- kirsikkatomaatti
- aurinkokuivattu tomaatti
- juusto
- voi
- margariini
- kantarelli
- kevätsipuli
- kerma
- maito
- vesi
- vehnäjauho
- suola
Viikonloppuna haravointityön päätteeksi kylmyys luissa ja ytimissä mietin kotona mitä ruokaa tekisi jälleen ilman suurta vaivaa.
Murekemassan tein ja paistoin sen näppärästi voidellun muffinipellin koloissa. Seuraksi tein kastikkeen ihanista syksyn kanttarelleista.
Pienet, täytetyt jauhelihamurekkeet muffinipellillä tehtynä, sekä kanttarellikastiketta
Pienet jauhelihamurekkeet muffinipellillä 12 kpl
1 dl korppujauhoja
200 g kermaviiliä
1 pss Estrella tomaatti-basilika-dippijauhetta
600 g jauhelihaa
1 sipuli silppuna
1 muna
pippurisekoitusta
suolaa
2 tl paprikajauhetta
1/2 tl chilijauhetta
säilöttyjä kirsikkatomaatteja/aurinkokuivattuja tomaatteja
100 g juustoa paloina
Mittaa kulhoon korppujauhot, kermaviili, dippijauhe, jauheliha, sipuli, muna ja mausteet, sekoita tasaiseksi massaksi.
Painele taikinaa voidellun muffinipellin koloihin puoleenväliin asti. Aseta pinnalle kirsikkatomaatit/aurinkokuivatut tomaatit, sekä juustopalat. Painele päälle vielä mureketaikinaa niin, että sitä on vuoan yläreunaan asti. Paista 200 asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.
Kanttarellikastike
voita/margariinia
3-4 dl kanttarelleja
n 50 g kevätsipulia silppuna
2 dl kermaa
n 1-2 dl maitoa/vettä + hieman vehnäjauhoja
suolaa
Sulata rasva kattilassa, kääntele sieniä ja kevätsipulia hetki. Lisää joukkoon kerma, anna kiehahtaa.
Sekoita
hyppysellinen vehnäjauhoja maidon/veden joukkoon ja lisää kuumaan
kastikepohjaan, kunnes kastike on sopivan sakeaa, anna kiehua miedolla
lämmöllä viitisen minuuttia. Mausta suolalla.
Tarjoa lisäksi perunasosetta.