Perunavoitaikinalla kuorrutettu fetatäytteinen lihamureke
Uusimmat reseptit
Advertising information
Perunavoitaikinalla kuorrutettu fetatäytteinen lihamureke
1dl kuskus-suurimoita
2dl vettä
12 hillosipulia silputtuna
400-500 g jauhelihaa
1 muna
suolaapippurisekoitusta
100g fetajuustoa kuutioina
perunavoitaikina:
100 g margariinia
1,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl perunasosehiutaleita tai 0,5dl perunasosejauhetta
1 dl vettä
Aloita
tekemällä voitaikina. Nypi margariini ja vehnäjauhot kulhossa
murumaiseksi, lisää joukkoon leivinjauhe, perunasosejauhe ja vesi.
Sekoita taikina tasaiseksi. Nosta kylmään jähmettymään siksi aikaa, kun
valmistat murekemassan.
Mittaa kulhon pohjalle kuskus-suurimot
ja vesi, anna turvota viitisen minuuttia. Lisää loput ainekset ja
sekoita massa tasaiseksi.
Kaaviloi perunavoitaikina levyksi,
nosta murekemassa taikinan päälle ja muotoile mureke pötköksi. Nosta
voitaikinan reunat murekkeen ylhäältä kiinni, käännä mureke saumat
alaspäin, kun paistat sen uunipellillä leivinpaperin päällä. Paista 200
asteessa n. 40 minuuttia.
Suosittelen! Todella hyvän makuista! Ja nopea valmistaa, taikinan tekoon kuluu aikaa muutama minuutti!