Persiljaisia lihapyöryköitä ja viherpippurikastiketta
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- korppujauho
- maito
- jauheliha
- persilja
- punasipuli
- kananmuna
- suola
- voi
- margariini
- viherpippuri
- vesi
- lihaliemikuutio
- kerma
- maissijauho
- worcesterkastike
- suola
Tässä tosi maukkaiden pyöryköiden ohje, sekä helppo ja samettisen pehmeä kastike joko tälle ruoalle, tai jollekin muulle.
Persiljaisia lihapyöryköitä ja viherpippurikastiketta
Persiljaiset lihapyörykät:
1 dl korppujauhoja
1,5 dl maitoa
400 g jauhelihaa
1 dl persiljasilppua
puolikas punasipuli silputtuna
1 muna
1 tl suolaa
Laita korppujauhot turpoamaan maitoon n viideksi minuutiksi. Lisää muut ainekset, sekoita tasaiseksi massaksi ja muotoile pyöryköiksi. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa parikymmentä minuuttia.
Viherpippurikastike:
1 rkl voita tai margariinia
30 viherpippuria tai maun mukaan rouhittuna
2 dl vettä
puolikas lihaliemikuutio
1,5 dl kermaa
2 rkl maissijauhoja
1 tl Worcesterkastiketta
(suolaa)
Sulata rasva kattilassa ja kääntele viherpippurirouhetta siinä hetki. Lisää joukkoon vesi, liemikuution pala ja kermaan sekoitetut maissijauhot. Anna kastikkeen kiehua, kunnes se sakenee.
Mausta kastike Worcestershire-kastikkeella ja tarvittaessa suolalla.