Persiljaisia lihapyöryköitä ja viherpippurikastiketta

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • korppujauho
  • maito
  • jauheliha
  • persilja
  • punasipuli
  • kananmuna
  • suola
  • voi
  • margariini
  • viherpippuri
  • vesi
  • lihaliemikuutio
  • kerma
  • maissijauho
  • worcesterkastike
  • suola

Tässä tosi maukkaiden pyöryköiden ohje, sekä helppo ja samettisen pehmeä kastike joko tälle ruoalle, tai jollekin muulle.

Persiljaisia lihapyöryköitä ja viherpippurikastiketta

Persiljaiset lihapyörykät:

1 dl korppujauhoja
1,5 dl maitoa
400 g jauhelihaa
1 dl persiljasilppua
puolikas punasipuli silputtuna
1 muna
1 tl suolaa

Laita korppujauhot turpoamaan maitoon n viideksi minuutiksi. Lisää muut ainekset, sekoita tasaiseksi massaksi ja muotoile pyöryköiksi. Paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 200 asteessa parikymmentä minuuttia.

Viherpippurikastike:

1 rkl voita tai margariinia
30 viherpippuria tai maun mukaan rouhittuna
2 dl vettä
puolikas lihaliemikuutio
1,5 dl kermaa
2 rkl maissijauhoja
1 tl Worcesterkastiketta
(suolaa)

Sulata rasva kattilassa ja kääntele viherpippurirouhetta siinä hetki. Lisää joukkoon vesi, liemikuution pala ja kermaan sekoitetut maissijauhot. Anna kastikkeen kiehua, kunnes se sakenee.

Mausta kastike Worcestershire-kastikkeella ja tarvittaessa suolalla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä