Paprikainen jauhelihapata
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- öljy
- jauheliha
- suola
- cayennepippuri
- paprikajauhe
- valkosipulinkynsi
- tomaattimurska
- vesi
- paprikasuikale
- hillosipuli
- maizena
- persilja
Tämä jauhelihapata valmistuu nopeasti ja vähistä raaka-aineista. Säilötyt paprikat ja hillosipulit antavat ruoalle täyteläistä makua. Käytä cayennepippuria varoen, sillä se on erittäin vahvaa.
Paprikainen jauhelihapata
tilkka öljyä
400 g jauhelihaa
suolaa myllystä
ripaus cayennepippuria
2 tl paprikajauhetta
3 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 prk tomaattimurskaa
2 dl vettä
1/2 prk Felix paprikasuikaleita (purkissa 350 g , josta paprikaa 165 g)
n. 20 kpl Felix hillosipuleita
1 tl maizenaa + tilkka vettä
persiljaa silppuna
Kuumenna tilkka öljyä paistokasarissa, paista jauheliha kypsäksi, mausta suolalla, cayennepippurilla, paprikajauheella ja valkosipulilla.
Kaada joukkoon tomaattimurska ja vesi, lisää paprikasuikaleet ja hillosipulit, anna kiehua miedolla lämmöllä muutama minuutti.
Suurusta halutessasi tilkkaan vettä sekoitetulla maissitärkkelyksellä. Kypsennä suurustettua kastiketta 2-3 minuuttia.
Ripottele pinnalle persiljasilppua.
Tarjoa lisäksi keitettyjä perunoita.