Omenainen sieni-jauhelihapihvi, ratatouille ja riisiä
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- korppujauho
- vesi
- jauheliha
- suola
- mustapippuri
- herkkusieni
- omena
- sipuli
- persilja
- keltainen pihvitomaatti
- timjami
Broileria-jauhelihaa-broileria-jauhelihaa…..
Tänään oli taas jauhelihaa, mutta sehän sopii, siitä saa helposti erilaista ja hyvää, tämä ruoka oli todella mehevää ja valmistuskin onnistui nopeasti vauvan roikkuessa jalassa =)
Idean tähän sain kulkiessani eilen kaupassa eineshyllyn ohi, josta silmiini osui omenajauhelihapyörykät, vai pihvejäkö ne oli? En katsellut ainesluetteloa, joten en tiedä mitä niissä oli. Omenan maku ei tässä tullut esiin, mutta antoi selkeästi mehevyyttä.
Omenainen sieni-jauhelihapihvi, Ratatouille ja riisiä
Omenaiset sieni-jauhelihapihvit
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
400 g jauhelihaa
suolaa
mustapippuria myllystä
100 g herkkusieniä silputtuna
1 omena raastettuna
1 sipuli varsineen silputtuna
n. 1 dl persiljaa silppuna
3 (keltaista) pihvitomaattia
timjamia
Laita korppujauhot kulhoon, lisää vesi. Anna turvota 5-10 minuuttia, lisää jauheliha ja mausteet. Jos omistat leikkurin, hienonna sipuli ja sienet siinä, poista leikkurin terä ja vaihda tilalle keskikokoinen raastinterä, raasta omena joukkoon. Lisää seos mureketaikinaan yhdessä persiljasilpun kanssa, sekoita tasaiseksi.
Leikkaa pihvitomaatit viipaleiksi. Lado 8 viipaletta uunipellille leivinpaperin päälle. Muotoile päälle paksut pihvit, nosta päälle tomaattiviipaleet. Paista grillivastuksella 225 asteessa.
Tee pihvien paistuessa Ratatouille.
2 -3 Isoa sipulia
2 paprikaa
1 dl vettä
1 kesäkurpitsa
1 munakoiso
4-6 isoa tomaattia
2 valkosipulin kynttä
öljyä
1/2 sitruunan mehu
1 tl suolaa
1-2 tl timjamia tai 3-4 rkl tuoretta hienonnettuna
mustapippuri
persiljaa
Kuori ja leikkaa sipulit ohuiksi lohkoiksi. Halkaise paprikat, poista siemenet ja paloittele samankokoiseksi kuin sipulit. Pistele tomaatit ja upota hetkeksi kiehuvaan veteen. Vedä irtoava kuori pois juuresveitsellä. Lohko tomaatit, kesäkurpitsa ja munakoiso. Viipaloi valkosipulinkynnet.
Kuumenna öljy isossa paistinpannussa. Kuullota öljyssä sipulit ja paprikat. Siirrä ne hautumaan isoon pataan tai
kattilaan, jonka pohjalla on 1 dl kiehuvaa vettä. Kuullota öljyssä vielä kesäkurpitsa- ja munakoisolohkot ja lisää nekin pataan. Lisää pataan myös tomaattilohkot ja valkosipulinkynnet.
Anna hautua noin 10-15 minuuttia. Mausta timjamilla, suolalla, mustapippurilla ja persiljasilpulla. Tarjoa vastapaistetun leivän kanssa.
Voit keittää halutessasi lisäksi myös riisiä.