Moussaka
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
Moussaka
2-3 munakoisoa
2rkl öljyä
0,5tl suolaa
Täyte:
300-400 g (lampaan) jauhelihaa
1 iso sipuli hienonnettuna
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl öljyä
1 tl suolaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 tl rosmariinia tai timjamia
2 tl paprikajauhetta
0,5 tl mustapippuria
2 dl lihalientä
Kuorrutus:
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl maitoa
2 dl juustoraastetta
0,5 tl suolaa
Huuhtele munakoisot ja leikkaa ne viipaleiksi. Lado viipaleet leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, voitele öljyllä ja mausta suolalla.
Pehmitä munakoisoja 200 asteisessa uunissa n. 15 minuuttia. Freesaa sipuli- ja valkosipulisilppua pannussa, lisää jauheliha ja ruskista kevyesti.
Mausta jauheliha, lisää lihaliemi ja hauduta seosta matalalla lämmöllä n. 20 minuuttia.
Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain munakoisoviipaleita ja jauhelihaseosta niin, että alimmaiseksi ja päällimmäiseksi tulee munakoisoa.
Sekoita kastikkeen ainekset kattilassa ja kiehauta seos. Kaada kastike musakan päälle. Kypsennä uunissa 200 asteessa n. 30 minuuttia.
Tarjoa lisäksi salaattia ja rapeaa leipää.