Mausteiset jauhelihakebakot ja paistettua riisiä
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- jauheliha
- korianteritahna
- tuore korianteri
- Al'fez baharat kastike
- valkosipulinkynsi
- öljy
- sipuli
- purjo
- pikkuporkkana
- kypsä riisi
- mustapippuri
- soijakastike
- worcesterkastike
- kananmuna
- vesi
- kerma
Baharat-kastike on vahva maustekastike, jossa maistuu cayennepippuri, korianteri, sinappi, kardemumma, kaneli, muskotti, jeera ja neilikka.
Tämä kastike on ihastuttavan makuinen kastike sellaisenaan tarjottaviksi esimerkiksi cocktailpyöryköiden kanssa.
Voit tehdä alla olevasta massasta myös pieniä pyöryköitä illanistujaisiin.
Mausteiset jauhelihakebakot 10-12 kpl
750 g jauhelihaa
1/2 dl Rajah korianteritahnaa tai tuoretta korianteria reilusti silputtuna
4 rkl Al’fez baharat -kastiketta
2 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
voiteluun baharat-kastiketta
Sekoita kaikki ainekset tasaiseksi massaksi, pyöritä taikinasta pitkulaisia pötköjä.
Voitele kebakot ennen uuniin laittoa baharat-kastikkeella.
Paista sellaisenaan tai varrastikkuihin pujotettuina 250 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, tai kunnes ovat hyvän värisiä.
Tarjoa lisäksi paistettua riisiä.
Paistettua riisiä
tilkka öljyä
2 isoa sipulia ohuina lohkoina
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
pieni purjo viipaleina
450 g pikkuporkkanoita (pakastealtaasta)
n. 1 l kypsää Jasmin-riisiä (n. 3 dl raakaa riisiä)
mustapippuria
soijakastiketta TAI Worchesterkastiketta
Munakas
tilkka öljyä
4 munaa
1-2 rkl vettä/kermaa
mustapippuria
soijakastiketta
Aloita laittamalla riisi kiehumaan. Voit käyttää myös jo aiemmin valmistettua riisiä.
Käsittele kasvikset.
Kuumenna tilkka öljyä wokissa, kääntele kasviksia hetki pannulla, lisää joukkoon kypsä riisi.
Paista koko ajan käännellen muutama minuutti.
Mausta soijakastikkeella tai worchesterkastikkeella.
Valmista munakas kuumentamalla tilkka öljyä pannulla.
Riko munien rakenne rikki, lisää sekaan vettä tai kermaa, sekä rouhittua mustapippuria ja soijakastiketta.
Lisää seos kuumaan pannuun ja työnnä massaa pannun ulkoreunoilta sisäänpäin niin kauan, kunnes munakas alkaa hyytyä.
Tiputa lämpötilaa ja anna munakkaan paistua kypsäksi.
Voit kääntää sen kerran ympäri.
Kaada valmiin munakkaan päälle hieman soijaa.
Leikkaa pieniksi kuutioiksi ja lisää paistetun riisin joukkoon.