Mausteinen jauheliha-kinkkumureke
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- valkoinen leipä
- maito
- savukinkku
- sipuli
- varsiselleri
- jauheliha
- kananmuna
- persilja
- chilikastike
- rakuuna
- suola
- pippuri
- öljy
- viinietikka
- worcesterkastike
Vuoassa paistetut murekkeet ovat yleensä hieman aneemisen näköisiä, kun kunnon paistopinta puuttuu. Maku oli kyllä jännä, hieman erilainen. Lapsille tämä taitaa olla kuitenkin liian tulinen.
Mausteinen jauheliha-kinkkumureke 4-6 annosta
3 viipaletta valkoista leipää
1 dl maitoa
100-200 g savukinkkua
0,5 sipulia
1 tanko varsiselleriä
400 g jauhelihaa
2 munaa
0,5 dl persiljasilppua
2 rkl chilikastiketta
1 tl rakuunaa
suolaa
pippuria
1 rkl öljyä
1/2 sipuli silppuna
1 dl chilikastiketta (käytin makeaa)
1,5 tl viinietikkaa
1,5 tl worcesterkastiketta
Murenna leipä lulhoon ja anna sen liota maidossa n. 5 minuuttia. Hienonna kinkku, sipuli ja selleri.
Sekoita
jauheliha, leipäseos, kinkku, sipuli, selleri, munat, persilja,
chilikastike ja rakuuna keskenään. Mausta suolalla ja pippurilla.
Kaada murekemassa voideltuun leipävuokaan.
Kuumenna
öljy kattilassa, käristä sipulia muutama minuutti. Lisää chilikastike,
Worcestershire-kastike ja anna seoksen kiehua muutama minuutti.
Kaada seos murekkeen päälle vuokaan. Kypsennä uunin alaosassa 175 asteessa n. tunti.