Lihapullia juustoisessa sienikastikkeessa
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- korppujauho
- vesi
- sipuli
- jauheliha
- tomaattipyree
- piripiri
- suola
- viherpippuri
- persilja
- vesi
- lihaliemikuutio
- fondi
- vehnäjauho
- creme fraiche
- sulatejuusto
- säilykeherkkusieni
- suola
Lihapullia juustoisessa sienikastikkeessa
Lihapullat:
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
1 sipuli silppuna
400 g jauhelihaa
70 g tomaattipyrettä
2 rkl piripiriä
suolaa
20 viherpippuria rouhittuna
1 dl persiljaa
Mittaa vesi ja korppujauhot kulhoon, anna turvota hetki. Lisää muut aineet, sekoita tasaiseksi. Pyörittele pyöryköiksi ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225-asteisessa uunissa parikymmentä minuuttia.
Juustoinen sienikastike:
5 dl vettä
1 lihaliemikuutio tai fondia
vajaa desi vehnäjauhoja + reilu desi vettä
1 dl creme fraichea
100-200 g sulatejuustoa
1 pieni prk säilykeherkkusieniä
(suolaa)
Mittaa vesi ja liemikuutio kattilaan, kiehauta. Suurusta veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Lisää creme fraiche ja sulatejuusto, sekä sienet. Keittele miedolla lämmöllä kymmenisen minuuttia, mausta tarvittaessa suolalla.
Lisää valmiit lihapullat kastikkeeseen.