Kapriksilla maustettu mureke

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- korppujauho
- ruokakerma
- kananmuna
- sipuli
- jauheliha
- dijon-sinappi
- kapris
- suola
- mustapippuri
- valkosipuli
- siirappi
- raaka punajuuri
- oliiviöljy
- tomaatti
- rakuuna
Kapriksilla maustettu mureke
1 dl korppujauhoja
2 dl ruokakermaa
1 muna
1 sipuli silppuna
400 g jauhelihaa
2 rkl Dijon-sinappia
2 rkl kapriksia
suolaa
mustapippuria
Pinnalle: valkosipulia
Lisäksi:
4 sipulia ohuina viipaleina
siirappia
suolaa
10 pienehköä raakaa punajuurta
oliiviöljyä
suolaa
tomaatteja 3-6 kpl
oliiviöljyä
rakuunaa
Laita kulhoon korppujauhot ja kerma, anna turvota viitisen minuuttia.
Lisää muna ja silputtu sipuli, sekä jauheliha.
Mausta Dijon-sinapilla, kapriksilla, suolalla ja mustapippurilla.
Vaivaa murekemassa tasaiseksi ja muotoile massasta pötkö.
Laita murekepötkö uunivuokaan ja silppua pinnalle valkosipulia.
Viipaloi uunivuokaan reilusti sipulia, lorauta pinnalle siirappia ja hippunen suolaa.
Kuutioi raakoja punajuuria n. 10 kappaletta, laita ne uunivuokaan ja lorauta pinnalle hieman oliiviöljyä, sekä hieman suolaa.
Laita vuoka 200 asteiseen uuniin ja kypsennä alimmalla ritilätasolla noin 15-20 minuuttia.
Lisää vuokaan sipuleiden päälle puolitettuja tomaatteja (1/2 – 1 tomaatti per henkilö), voitele tomaatit sipaisulla oliiviöljyä ja ripauksella rakuunaa.
Jatka kypsennystä vielä 10-15 minuuttia.
Tarjoa lisäksi perunasosetta.