Kapriksilla maustettu mureke

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

3 arvostelua. Keskiarvo: 4.3/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • korppujauho
  • ruokakerma
  • kananmuna
  • sipuli
  • jauheliha
  • dijon-sinappi
  • kapris
  • suola
  • mustapippuri
  • valkosipuli
  • siirappi
  • raaka punajuuri
  • oliiviöljy
  • tomaatti
  • rakuuna



Kapriksilla maustettu mureke

1 dl korppujauhoja
2 dl ruokakermaa
1 muna
1 sipuli silppuna
400 g jauhelihaa
2 rkl Dijon-sinappia
2 rkl kapriksia
suolaa
mustapippuria

Pinnalle: valkosipulia

Lisäksi:
4 sipulia ohuina viipaleina
siirappia
suolaa

10 pienehköä raakaa punajuurta
oliiviöljyä
suolaa

tomaatteja 3-6 kpl
oliiviöljyä
rakuunaa

Laita kulhoon korppujauhot ja kerma, anna turvota viitisen minuuttia.
Lisää muna ja silputtu sipuli, sekä jauheliha.
Mausta Dijon-sinapilla, kapriksilla, suolalla ja mustapippurilla.
Vaivaa murekemassa tasaiseksi ja muotoile massasta pötkö.

Laita murekepötkö uunivuokaan ja silppua pinnalle valkosipulia.

Viipaloi uunivuokaan reilusti sipulia, lorauta pinnalle siirappia ja hippunen suolaa.

Kuutioi raakoja punajuuria n. 10 kappaletta, laita ne uunivuokaan ja lorauta pinnalle hieman oliiviöljyä, sekä hieman suolaa.

Laita vuoka 200 asteiseen uuniin ja kypsennä alimmalla ritilätasolla noin 15-20 minuuttia.

Lisää vuokaan sipuleiden päälle puolitettuja tomaatteja (1/2 – 1 tomaatti per henkilö), voitele tomaatit sipaisulla oliiviöljyä ja ripauksella rakuunaa.

Jatka kypsennystä vielä 10-15 minuuttia.

Tarjoa lisäksi perunasosetta.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä