Kantarellinmakuinen jauhelihamureke

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Ainekset

  • korppujauho
  • vesi
  • sipuli
  • Blå Band kantarellikastike
  • kananmuna
  • jauheliha
  • suola
  • mustapippuri

Kantarellin makua voi saada ruokaan ilman oikeita kantarellejakin. Toki mureketaikinaan voi kätkeä halutessaan myös silputtuja sieniä.
Mikäli teet lisäksi kastikkeen sienistä, ei murekkeeseen tarvitse oikeita sieniä laittaakaan.

Kantarellinmakuinen jauhelihamureke 4-5 annosta

1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
1 sipuli silppuna
1 pss Blå Band kantarellikastikejauhetta
(1 muna)
400 g jauhelihaa
suolaa
mustapippuria

Mittaa kulhoon korppujauhot ja vesi.
Silppua joukkoon sipuli.
Lisää kantarellikastikejauhe, (muna), jauheliha ja mausteet.
Sekoita mureketaikina tasaiseksi.

Taputtele murekkeeksi uunivuokaan tai leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Kypsennä 200 asteisessa uunissa puolisen tuntia, tai kunnes mureke tuntuu kypsältä.

Tarjoa lisäksi kantarellikastiketta ja hedelmäistä, pikanttia hapankaalia.

Kantarellikastike

25 g voita tai margariinia
3 dl kantarelleja
n.1 rkl vehnäjauhoja
2 dl kuohukermaa tai ruokakermaa
ripaus suolaa
timjamia tuoreena tai kuivattuna

Puhdista sienet ja silppua niitä hieman.
Sulata kasarissa voi ja kääntele sieniä hetki.
Ripottele pinnalle vehnäjauhot ja kääntele seosta varovasti vielä hetki.
Kaada joukkoon kerma, anna kiehua hiljalleen välillä sekoitellen noin 5 minuuttia.
Mausta valmis kastike suolalla ja timjamilla.

Tarjoa paistetun kalan, lihan, broilerin tai kasvisten seurana.

Tässä on Hengstenberg Mildessa Hedelmäinen ja pikantti hapankaali, joka sopii lämmitettynä lihamurekkeen seuraksi.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä