Jauhelihasukkulat, porkkanatagliatelle ja riisiä
Uusimmat reseptit
Advertising information
Jauhelihasukkulat, porkkanatagliatelle ja riisiä
(Pirkan ohje)
1 rs (400 g) kevyt jauhelihaa
1 dl couscousia
1 sipuli
1 tl öljyä
2 dl hienonnettuja yrttejä esim.
persiljaa, basilikaa, timjamia
1 1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Porkkanatagliatelle
4 porkkanaa
1 pieni purjo
1 rkl öljyä
1 tlk (200 g) kevyt ranskankermaa
1 tl currya
1/2 tl suolaa
1/2-1 dl hienonnettua tilliä
Kypsennä couscous pakkauksen ohjeen mukaan. Hienonna kuorittu sipuli ja yrtit. Kypsennä sipulit tilkassa öljyä mikroaaltouunissa täysteholla 1?2 minuuttia. Sekoita jauhelihan joukkoon jäähtynyt couscous, sipuli ja yrtit. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Muotoile taikinasta vedellä kostutetuin käsin 12 pitkulaista pyörykkää ja pane ne pellille leivinpaperin päälle. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Voit kypsentää sukkulat myös pannulla paistaen.
Suikaloi kuoritut porkkanat kuorimaveitsellä. Leikkaa myös halkaistu, huuhdottu purjo suikaleiksi. Kuullota porkkana- ja purjosuikaleet paistokasarissa tilkassa öljyä. Jatka hauduttamista kannen alla noin viisi minuuttia. Mausta ranskankerma currylla ja ripauksella suolaa. Sekoita ranskankerma porkkana- ja purjosuikaleiden joukkoon ja kuumenna. Hienonna päälle runsaasti tilliä.
Tarjoa jauhelihasukkulat porkkanatagliatellen ja raikkaan salaatin kanssa.