Jauhelihapötköt, pippurikastike ja perunakroketit
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- couscous
- vesi
- jauheliha
- öljy
- punainen paprika
- valkosipulinkynsi
- punasipuli
- jauhelihamauste
- suola
- kuivattu herkkutatti
- kuiva persilja
- kuivattu rakuuna
- vesi
- lihaliemikuutio
- fondi
- viherpippuri
- rosepippuri
- suola
- ruokakerma
Voisin kohta kirjoittaa oman jauheliharuokakirjan, sen verran paljon näitä jauheliharuokia tulee tehtyä. Tässä taas yksi.
Jauhelihapötköt, pippurikastike ja perunakroketit
Jauhelihapötköt:
1 dl kuskusia
2 dl vettä
400 g jauhelihaa
tilkka öljyä
1/2 punainen paprika pieneksi silputtuna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 punasipulia silppuna
jauhelihamaustetta
suolaa
10-30 g kuivattuja, liotettuja herkkutatteja silputtuna
1 rkl kuivaa persiljaa
1/2 rkl kuivattua rakuunaa
Mittaa kuskus ja vesi kulhoon, anna turvota viitisen minuuttia.
Kuumenna tilkka öljyä pannulla, freesaa punasipulia, valkosipulia ja paprikaa. Lisää hetken päästä joukkoon vähintään tunnin verran liotetut, silputut herkkutatit.Anna jäähtyä hetki.
Sekoita keskenään kaikki ainekset, muotoile pötköiksi ja paista pannulla vähässä rasvassa.
Pippurikastike:
2,5 dl vettä
1/2 lihaliemikuutio tai fondia (esim vasikanfondi)
20 viherpippuria
20 rosepippuria
suolaa
1 dl 4& Flora kevyt & paksu-ruokakermaa
Suurustukseen tilkka vettä tai kermaa + maizenaa
Mittaa kasariin neste ja liemikuutio tai fondi, rouhi joukkoon pippurit. Suurusta veteen tai kermaan sekoitetulla maizenalla, anna kiehua muutama minuutti. Lisää joukkoon kerma, kuumenna. Mausta tarvittaessa suolalla.