Jauheliha-pekonihyrrät

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

11 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 dl korppujauho
  • 2 dl vesi
  • kerma
  • 1 sipuli
  • 1 kananmuna
  • 400 g jauheliha
  • 1 tl Persillade maustesuola
  • 1 prk musta torvisieni juustolevite
  • 1 dl torvisieni
  • suppilovahvero
  • 170 g pekoni

Löytyykö ruokakaapistasi kuivattuja, säilöttyjä tai pakastettuja sieniä? Nyt on aika valmistaa ihana jauheliharuoka, johon voit kätkeä syksyn sienisatoa. Myös viljellyt sienet sopivat. Sienet voi toki korvata myös juureksilla, juustoraasteella tai tuoreilla yrteillä.

Jauheliha-pekonihyrrät
4 annosta

1 dl korppujauhoja
2 dl vettä tai kermaa
1 sipuli silppuna
1 muna
400 g jauhelihaa
1 tl Persillade maustesuolaa (Santa Maria)
1 prk musta torvisieni juustolevitettä
1 dl torvisieniä tai suppilovahveroita silppuna
170 g pekonia

Laita korppujauhot yhdessä nesteen ja sipulisilpun kanssa kulhoon. Anna seoksen turvota viitisen minuuttia.
Sekoita joukkoon muna ja jauheliha. Mausta Persillade maustesuolalla.
Levitä mureketaikina leivinpaperille tasaiseksi.
Laita torvisienijuusto nokareiksi murekelevyn päälle ja ripottele pinnalle vielä silputut sienet.
Kääri levy tiukahkolle rullalle leivinpaperia apuna käyttäen.
Leikkaa mureke viipaleiksi ja nosta leivinpaperille leikkauspinta ylöspäin.
Kiepauta jokaisen murekehyrrän ympärille pekoniviipale.
Paista 200 asteessa parikymmentä minuuttia, kunnes mureke on kypsää ja pekoni saanut väriä.

Tarjoa uunijuuresten kanssa.
Ohje uunijuureksiin löytyy tästä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: