Iranilainen jauhelihapata

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

7 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Tämä ohje on kokeiltu Makuja Maailmalta-kirjasta.

Iranilainen jauhelihapata 


400 g jauhelihaa
1 iso sipuli silputtuna
200 g munakoisoa/kesäkurpitsaa/herkkusieniä kuutioituna
3 rkl öljyä
4 dl vettä
1 dl punaisia linssejä
1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl fariinisokeria
2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl kurkumaa
1 rkl limemehua

Kuumenna
puolet öljystä kattilassa, paista sipulisilppu ja jauheliha, siirrä
kattilaan. kuumenna loput öljyt ja paista munakoisoa/kesäkurpitsaa tai
sieniä hetki, siirrä kattilaan.

Lisää joukkoon vesi, tomaattimurska,
-pyre, huuhdotut linssit, fariinisokeri, suola, mustapippuri ja
kurkuma. Keitä pataa hiljalleen ilman kantta noin 15 minuuttia. Lisää
lopuksi joukkoon limemehu. Tarkista maku.

Tarjoa lisänä basmatiriisiä.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä