Iranilainen jauhelihapata

Uusimmat reseptit
Advertising information
Tämä ohje on kokeiltu Makuja Maailmalta-kirjasta.
Iranilainen jauhelihapata
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli silputtuna
200 g munakoisoa/kesäkurpitsaa/herkkusieniä kuutioituna
3 rkl öljyä
4 dl vettä
1 dl punaisia linssejä
1 tlk tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyrettä
1 rkl fariinisokeria
2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl kurkumaa
1 rkl limemehua
Kuumenna
puolet öljystä kattilassa, paista sipulisilppu ja jauheliha, siirrä
kattilaan. kuumenna loput öljyt ja paista munakoisoa/kesäkurpitsaa tai
sieniä hetki, siirrä kattilaan.
Lisää joukkoon vesi, tomaattimurska,
-pyre, huuhdotut linssit, fariinisokeri, suola, mustapippuri ja
kurkuma. Keitä pataa hiljalleen ilman kantta noin 15 minuuttia. Lisää
lopuksi joukkoon limemehu. Tarkista maku.
Tarjoa lisänä basmatiriisiä.