Homejuustoiset lihapyörykät

  • 15 min Työaika
  • 30 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 1 dl korppujauho
  • 2 dl vesi
  • kerma
  • 1 sipuli
  • 400 g jauheliha
  • 1 kananmuna
  • homejuusto
  • 200 g turkkilainen jogurtti
  • 1-2 valkosipulinkynsi
  • tuore oregano
  • ½-¾ dl aurinkokuivattu tomaatti

Homejuuston ystävät kätkevät jauhelihapyöryköiden sisään tietysti homejuustoa ja nauttivat näistä vaikkapa illanistujaisissa muiden pikkusuolaisten kera.

Homejuustoiset lihapyörykät
4 annosta

1 dl korppujauhoja
2 dl vettä tai kermaa
1 sipuli silppuna
400 g jauhelihaa
1 muna
homejuustoa maun mukaan

Kastike

200 g turkkilaista jugurttia
1-2 valkosipulinkynttä
hienonnettuna tuoretta oreganoa maun mukaan
½-¾ dl aurinkokuivattuja tomaatteja hienonnettuna

Mittaa kulhoon korppujauhot ja vesi tai kerma. Anna turvota viitisen minuuttia. Lisää sipulisilppu, muna ja murustettu homejuusto. Sekoita taikina tasaiseksi ja pyörittele pyöryköiksi.

Paista kuumassa pannussa tai leivinpaperin päällä uunipellillä 200 asteessa.
Tarjoa lisäksi kastiketta.
Sekoita turkkilaisen jugurtin joukkoon hienonnettu valkosipuli, oreganoa ja aurinkokuivatut tomaatit. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä