Vaniljaiset kaura-mansikkamaljat

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 4/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Vaniljainen kaura-mansikkamalja on mukavan raikas jälkiruoka, joka valmistuu nopeasti.
Voit kuitenkin valmistaa maljat jo etukäteen jääkaappiin. Koristele sitruunamelissan lehdillä hetki ennen tarjoilua. Reseptin lopussa on ohje myös itse keitettyyn vaniljakiisseliin.

Vaniljaiset kaura-mansikkamaljat
noin 14 kpl

Pohja:
200 g Jyväshyvä Kaurakeksejä
75 g voita tai margariinia

Täyte:
1 dl vispikermaa
100 g Philadelphia tuorejuustoa
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

  TAI 3 dl vaniljakreemijauhetta + 4 dl maitoa tai vettä

14 mansikkaa
sitruunamelissan lehtiä

Lisäksi: pieniä kartonkivuokia

Murusta keksit pienessä pussissa esimerkiksi lihanuijalla tai kaulimella. Voit käyttää myös tehosekoitinta tai leikkuria.
Sulata voi tai margariini ja sekoita keksimurujen joukkoon.
Painele muruseos kartonkivuokien pohjalle ja reunoille.
Paista 175 asteisessa uunissa muutama minuutti, jotta keksimurut paahtuvat hieman.

Vaahdota vispikerma. Vatkaa joukkoon Philadelphia tuorejuusto, sokeri ja vaniljasokeri.
Jos haluat tehdä täytteen vaniljakreemistä, toimi näin: mittaa vaniljakreemijauhe kulhoon ja lisää maito muutamassa erässä koko ajan sekoittaen.
Jätä kreemi suhteellisen paksuksi, mutta huomioi, että se kiinteytyy vielä seistessään.
Anna seoksen tekeytyä hetki. Voit ohentaa seosta tarvittaessa maidolla tai vedellä.

Viipaloi mansikat ohuiksi viipaleiksi ja aseta ne viuhkamaisesti keksimurupohjan päälle vuokaan.
Pursota toiselle puoliskolle kerma-tuorejuustoseosta tai vaniljakreemiä. Koristele sitruunamelissan lehdillä.
Säilytä kylmässä tarjoiluhetkeen saakka.

Vinkki! Voit valmistaa pinnalle myös itse keitetyn sakean ja täyteläisen vaniljakiisselin.

Vaniljakiisseli

2 1/2 dl maitoa
(1 munan keltuainen)
2-3 rkl sokeria
n. 1 1/2 rkl maissitärkkelysjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Mittaa maito,(munan keltuainen) sokeri ja maissitärkkelysjauhot kasariin ja kuumenna kiehuvaksi. Älä keitä.
Mausta lopuksi vaniljasokerilla.
Lusikoi jäähtynyt kiisseli keksipohjan päälle ja koristele mansikkaviipaleilla.

Vinkki! Mikäli haluat, voit keittää pinnalle kevyen kiilteen vedestä ja hyytelösokerista ja sivellä sen täytteen päälle pullasudilla.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä