Sitruunainen Salmiakki-suklaavaahto

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

2 arvostelua. Keskiarvo: 5/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Sitruunainen salmiakki-suklaavaahto


5-6 liivatetta
2 munaa + 0,5 dl sokeria vaahdotettuna
2,5 dl Flora vanillaa vaahdotettuna
2 levyä Fazerin salmiakki-suklaata + tilkka kermaa
2 tl vaniljasokeria
puolikkaan sitruunan raastettu kuori
puolikkaan sitruunan mehu
 

Liota liivatteita kylmässä vedessä.

Vaahdota munat ja sokeri, sekä Flora vanilla eri kulhoissa, yhdistä ainekset, mausta vaniljasokerilla. Kuumenna tilkka vettä mikrossa tai pienessä kasarissa kiehuvaksi, liuota liivatteet kiehuvan kuumaan veteen, anna jäähtyä minuutin verran.

Sulata sillä aikaa suklaa mikrossa lautasen päällä puolen minuutin jaksoissa, sekoita välillä, jottei suklaan salmiakkisisus pala. Lisää sulaan suklaaseen tilkka kermaa ja sekoita tasaiseksi.

Lisää liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Jaa massa kahteen eri kulhoon. Sekoita toisen joukkoon salmiakki-suklaa, toiseen sitruunankuoriraaste.

Kaada täytteet päällekkäin jälkiruokakulhoihin tai isompaan kulhoon, anna hyytyä jääkaapissa mielellään pari tuntia tai enemmänkin.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä