Mansikkamarengit
Uusimmat reseptit
Advertising information
Mansikkamarengit n. 45 kpl
3 munanvalkuaista
2 dl Dan Sukkerin Mansikanmakuista tomusokeria
5 tippaa limenmehua/sitruunamehua/etikkaa
Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi, lisää vähitellen joukkoon Mansikanmakuinen tomusokeri koko ajan vatkaten.
Lisää massaan myös limenmehua/sitruunamehua tai etikkaa.
Pursota marenki pursotinpussilla ja suuripäisellä tyllalla ruusukkeiksi leivinpaperin päälle uunipellille.
Marengit eivät leviä uunissa, joten voit pursotella ne vieriviereen.
Paista 100 asteisessa uunissa noin 2 tuntia. Jos marengit eivät tässä ajassa ole vielä täysin rapeita, pudota lämpö 50 asteeseen ja kypsennä niin kauan, että ne ovat kauttaaltaan rapeita.
Tarjoa marengit esimerkiksi jäätelön ja kermavaahdon kanssa.
Vinkki! Voit tehdä marenkimassasta myös marenkikakun levittämällä tai pursottamalla marenkia ympyrän muotoon leivinpaperille. Kypsennä kuten edellä.