Luumukiisseli

  • 20 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
luumukiisseli
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

322 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Luumukiisseli on ihastuttava jälkiruoka erityisesti jouluna, mutta maistuu toki muulloinkin. Voit maustaa kiisseliä kanelilla tai vaniljalla. Tarjoa seuraksi halutessasi nokare kermavaahtoa.

Advertising information

Ainekset

4 annosta
  • 200 g kuivattuja luumuja
  • 1 l vettä
  • ¾ dl sokeria
  • ½ dl vettä
  • 2 ½ rkl perunajauhoja

Valmistusohje

  • Laita kattilaan luumut ja vesi, sekä sokeri.
  • Anna kiehua miedolla lämmöllä 20-30 minuuttia, kunnes luumut ovat pehmenneet.
  • Lisää tarvittaessa vettä.
  • Sekoita keskenään perunajauhot ja vesi.
  • Kaada seos ohuena nauhana höyryävään nesteeseen, anna pulpahtaa.
  • Kaada kiisseli tarjoilukulhoon ja ripottele pinnalle sokeria.
  • Mausta luumukiisseli halutessasi kanelilla.
  • Vinkki! Liota luumuja yön yli vedessä, jolloin ne pehmenevät.
  • Keittoaika on viitteellinen. Jotkut luumut ovat niin kovia, että tarvitsevat huomattavasti pidemmän ajan pehmetä.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä