Creme Catalana – espanjalainen vanukas
- 15 min Työaika
- 12 h Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
- 4 Annosta
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 3½ dl maitoa TAI
- 3½ dl kermaa (vaihtoehto)
- 1 kanelitanko
- ½ tl appelsiininkuorta TAI
- ½ tl sitruunankuorta
- 5 kananmunaa
- ¾ dl sokeria
- 2 rkl maissitärkkelystä
- ripaus suolaa
Pinnalle:
- sokeria
Valmistusohje
- Mittaa maito kattilaan kanelitangon kanssa.
- Pese appelsiini ja sitruuna hyvin ja raasta kuorta maidon joukkoon. Kiehauta.
- Jäähdytä kannen alla noin 10 minuuttia.
- Erottele keltuaiset ja valkuaiset kananmunista ja laita keltuaiset kulhoon.
- Vatkaa joukkoon sokeri, maissitärkkelys ja ripaus suolaa.
- Lisää maito joukkoon siivilän läpi, sekoita. Kuumenna seos kattilassa. Kun ensimmäinen kupla ilmestyy pinnalle, nosta kattila liedeltä.
- Jaa seos annoskulhoihin ja nosta kelmulla suojattuna jääkaappiin yön yli.
- Ripottele pinnalle sokeria ja polta kaasupolttimolla pinta rapeaksi.
- Tarjoa!