Appelsiinivaahto

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

4 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

Nimesin tämän uudelleen, alkuperäisen ohjeen mukaan tämä kuuluisi
olla appelsiinihyytelö. En tiedä kummassa vika on, kokissa vai
ohjeessa, mutta hyytelöksi tätä ei kyllä voi nimittää. Epäilin jo
tekovaiheessa mahtaako tämä irrota vuoasta, tarkoitus oli siis kumota
tämä…ajatus osoittautui oikeaksi…ei irronnut muuta kuin kaivamalla=)

Maun
kannalta sillä ei kyllä ollut merkitystä, lopputulos oli raikas ja
samettisen pehmoinen. Laitan tähän ohjeen, jos joku uskaltaa kokeilla.
Kertokaa ihmeessä saitteko tämän kumotuksi vai oliko omakin lopputulos
tämänkaltainen vaahto!

Appelsiinivaahto

1 appelsiini
4 liivatelehteä
2 munaa
3/4 dl sokeria
3 dl kuohukermaa

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen.
Pese appelsiini huolellisesti ja raasta puolikkaasta appelsiinista kuori. Purista appelsiinista mehu.
Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.
Lisää keltuaisvaahdon joukkoon appelsiinimehu ja kuoriraaste.
Sulata liivatelehdet pieneen tilkkaan (n. 3 rkl) kiehuvaa vettä, anna jäähtyä
hetki.
Kaada liivateseos keltuaisvaahtoon ohuena nauhana koko ajan
sekoittaen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Säästä hieman kermaa koristeluun ja
kääntele loput keltuaisvaahtoon. Kääntele joukkoon lopuksi
valkuaisvaahto.
Hyydytä jääkaapissa 3-6 tuntia.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä