Suklaa-unelma
Uusimmat reseptit
Advertising information
Löysin kätköistäni "Uuden ajan kokki-ruokaohjekortin," jossa oli
ohje valkoiseen suklaaunelmaan, kakkuun, johon ei laiteta liivatteita.
Koska
sellaisia ohjeita moni lienee kaivannut, halusin testata ohjeen. Nyt
täytyy heti sanoa, että jouduin muuttamaan ohjetta joltain osin. Mulla
ei ollut ollenkaan keksejä, joten laitoin pohjaksi kääretorttulevyn
palasen. Lisäksi korvasin valkosuklaan Fazerin vaalealla
leivontasuklaalla. Kaiken huipuksi puolitin ohjeen. Tässä on jo
riittävästi syitä, miksi kakuksi tarkoitettu viritelmä ei hyytynyt ihan
niin hyvin, että olisin uskaltanut napsauttaa irtopohjavuoan reunat
irti.
Tein kakun eilen illalla ja annoin olla jääkaapissa liki
vuorokauden. Koska kakku antoi merkkejä sortumisvaarasta, laitoin sen
noin tunniksi pakastimeen. Tarjoiluhetkenä se oli juuri passeli, ei
umpijäinen, mutta ei liian löysäkään, suorastaan loistava.
Yhteenvetona,
tähän ohjeeseen voisi lisätä muutaman liivatelehden, tai sitten tehdä
kuten minä tein, eli hyydyttää kakun jääkaapissa ja laittaa hetkeksi
pakastimeen ennen tarjoilua, tai vaihtoehtoisesti pakastaa kokonaan
jäädykkeeksi.
Tämä oli todella hyvää. Vaikka tuo suklaa ei
olekaan paljaaltaan erityisen makuista, sen parhaat maut pääsevät esiin
leivonnassa. Kannattaa kokeilla!
Laitan ylimmäksi ihan alkuperäisen ohjeen, alle oman versioni!
12-14 annosta
Valkoinen suklaa-unelma
150 g Marie tai Digestive keksejä
100 voita tai margariinia sulatettuna
500 g valkoista suklaata
5 munaa
3 dl kuohukermaa
Murenna keksit kulhoon ja lisää joukkoon sula rasva, sekoita.
Painele seos n. 25 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan.
Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa.
Vatkaa keltuaiset kuohkeaksi, lisää joukkoon sula suklaa.
Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi.
Sekoita valkuaiset suklaaseokseen, lisää sen jälkeen kerma.
Kaada taikina vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa n. 8 tuntia. Irrota vuoan reunat ja tarjoa hedelmien tai marjojen kera.
Suklaa-unelma
pala kääretorttupohjaa, kostutukseen sitruunalimua
250 g Fazerin vaaleaa leivonta- ja jälkiruokasuklaata
3 munaa
1,5 dl Flora vispiä
Vuoraa
halkaisijaltaan 18 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla, leikkaa pohjalle
pohjaosan kokoinen pala kääretorttulevystä, kostuta sitruunalimulla.
Sulata suklaa mikrossa, erottele keltuaiset ja valkuaiset.
Vatkaa
valkuaiset vaahdoksi. Vatkaa keltuaiset vaahdoksi, lisää joukkoon sula
suklaa. Vatkaa Flora vispi vaahdoksi. Yhdistä vaahdot suklaaseokseen.
Kaada seos pohjaosan päälle, hyydytä jääkaapissa tai laita pakastimeen.
Halutessasi voit lisätä seokseen tilkkaan vettä tai kahvia sulatettuja liivatelehtiä 2-3 kpl.
Kakun päällä on Fazerin Kismet Snacks-suklaapaloja, sekä Fazerin uutuus-karkkipussista löytyneitä suklaakarkkeja.