Piparkakkujäädyke

111 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

Advertising information

Joulun ihana jälkiruoka tai vierasvara, jonka voit valmistaa jo hyvissä ajoin pakastimeen odottamaan sopivaa herkkuhetkeä.

Piparkakkujäädyke

2 1/2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (tai vispikermaa ja 2 tl vaniljasokeria)
200 g maustamatonta tuorejuustoa,
1/2 dl sokeria
100 g valkosuklaata rouheena, esim. Marabou Vintervit
n. 5 kpl Perinteistä piparkakkua karkeaksi murustettuna
Koristeluun: piparkakkumuruja, valkosuklaarouhetta, karpaloita tai puolukoita

Vaahdota vaniljakastike tai kerma. Vatkaa joukkoon tuorejuusto.
Mausta vaniljasokerilla, sokerilla ja valkosuklaarouheella.
Sekoita lopuksi joukkoon piparkakkumurut.
Tarkista maku.

Kaada seos noin litran vetoiseen jäädyke- tai kakkuvuokaan ja suojaa kelmulla.
Laita pakastimeen vähintään yön yli.
Säilyy pakastimessa useita viikkoja.
Kumoa tarjoiluvadille ja koristele halutessasi piparkakkumuruilla, valkosuklaarouheella, karpaloilla tai puolukoilla.

Vinkki! Vaihda maustamaton tuorejuusto appelsiini-tuorejuustoon! Loistava makuyhdistelmä!

Vinkki! Aiheeseen liittyvän videon voit katsoa

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: