Hyydytetty mansikkakakku (myös video)

  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

6 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

Valmistimme toimittaja Suvi Hartlinin kanssa viime viikolla Voice TV:ssä (TV 5) ystävänpäiväkakuksi hyydytetyn mansikkakakun.

Hyydytetty kakku on helppotekoinen ja sen varsinaiseen valmistukseen kuluu aikaa vain noin kymmenen minuuttia. Varaa muutama tunti aikaa kakun hyytymiseen.

Ystävänpäivän mansikkakakku

n. 8 annosta

Pohja:
n. 10 savoiardikeksiä
n. 2 dl hedelmälimua

Täyte:
6 liivatelehteä
2 dl vispikermaa
200 g vaniljarahkaa
200 g mansikkasosetta pakastealtaasta
½ dl sokeria tai maun mukaan
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä

Pinnalle:
tuoreita mansikoita
2 dl vispikermaa
1 rkl sokeria

1 tl vaniljasokeria

Vuoraa halkaisijaltaan 18-20 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Lado savoiardikeksit vieretysten vuokaan. Täytä tyhjät kolot keksinpaloilla. Kostuta hedelmälimulla siten, että keksit kostuvat kauttaaltaan. Laita liivatelehdet väljään veteen likoamaan. Vaahdota vispikerma, vatkaa joukkoon vaniljarahka ja mansikkasose. Mausta tarvittaessa sokerilla. Sekoita joukkoon vaniljasokeri. Tarkista maku.

Kuumenna vesi kiehuvaksi ja liuota joukkoon vedestä puristetut liivatteet, sekoita tasaiseksi. Kaada liivateneste ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen. Kaada täyte vuokaan kostutettujen keksien päälle ja nosta kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai yön yli. Irroita kakku vuoasta veitsellä irti pyöräyttäen. Siirrä tarjoiluvadille. Koristele tuoreilla mansikoilla. Vaahdota vispikerma ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Pursota kerma kakun reunoille.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: