Kalkkunalasagne
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- oliiviöljy
- kalkkunan jauheliha
- suola
- paprikajauhe
- chilijauhe
- tabasco
- Dolmio extra bolognese sipuli & valkosipuli -kastike
- valkosipulinkynsi
- basilika
- kesäkurpitsa
- tomaatti
- Dolmio Lasagne vaalea kastike
- juustoraaste
- lasagnelevy
Kalkkunassa on ihan omanlaisensa maku. Täytyy myöntää, etten itse ole sitä oikein oppinut syömään.
Koska kaikkea pitää kuitenkin aina kokeilla, valmistin kalkkunan jauhelihasta lasagnen, johon tuli paljon muitakin makuja.
Kalkkuna maistui ”läpi” valmiissa ruoassa.
Sanotaan, että tarvitaan 15 maistelukertaa, kunnes ihminen oppii kenties jopa pitämään mausta.
Kalkkunan jauhelihan voi mainiosti korvata broilerilla tai esimerkiksi naudan jauhelihalla.
Tässä ruoassa on hyödynnetty valmiita kastikkeita. Kastikkeet voi tietysti tehdä alusta asti myös itse.
Kalkkunalasagne n. 6:lle
tilkka oliiviöljyä
400 g kalkkunan jauhelihaa
suolaa
paprikajauhetta
ripaus chilijauhetta tai muutama tippa tabascoa
750 g Dolmio EXTRA BOLOGNESE sipuli & valkosipuli -kastiketta
3-4 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 ruukku basilikaa silppuna
1 pieni kesäkurpitsa viipaleina
2-3 tomaattia viipaleina
470 g Dolmio Lasagne vaalea kastiketta
200 g juustoraastetta, josta osa pinnalle
6 levyä esimerkiksi Barilla La Collezione lasagnelevyjä
Kuumenna tilkka öljyä pannussa tai kattilassa.
Paista kalkkunan jauheliha, mausta suolalla, paprikajauheella ja chilijauheella tai tabascolla.
Lisää joukkoon Dolmio Extra bolognese-kastike, sekä valkosipulit ja basilika.
Viipaloi kesäkurpitsa ja tomaatit.
Sekoita Dolmio Lasagne vaalea kastike ja juustoraaste keskenään.
Laita uunivuokaan kerroksittain kastikkeita, tomaattia, kesäkurpitsaa ja lasagnelevyjä.
Ripottele pinnalle juustoraastetta.
Kypsennä 175 asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia.
Anna vetäytyä 10 minuuttia ennen tarjoilua.
Tarjoa lisäksi raikasta salaattia.