Tarinakoru korjaa vanhaa, luo uutta ja taikoo korun, jolla on tarina

Julkaistu: 11.02.2021
Yhteistyö

Tarinakorun korupaja sijaitsee Nurmijärvellä, keskellä kauniita peltomaisemia. Korupajan ympäristö on inspiroiva kaikkina vuodenaikoina. Kesätuulessa lempeästi värehtivät koivunlehdet tuoksuvat yrittäjäpariskunnan siirtyessä muutaman kymmenen metrin työmatkan kotitalosta omaan korupajaan. Talvella pelto tarjoaa ulkoilu- ja hiihtomaastot suoraan kotiovelta. Villieläinten touhut näkee suoraan pajan ja kodin ikkunasta.

 

Korupajasta yrittäjäpariskunnan unelmien ammatti

Aikuisiällä kultasepäksi uudelleenkouluttautunut Hannu Rantala valmistui kultasepän ammattiin vuonna 1997, jolloin Tarinakoru sai alkunsa. Nurmijärveltä löytyi unelmissa siintänyt vanha tila, joka kunnostettiin kodiksi ja työpajaksi. Tarja Rantalan paperille piirtyi runoja ja erilaisia korusuunnitelmia ja sitä kautta hänkin innostui kouluttautumaan kultasepän työhön. Tarjan vastuualueella onkin erityisesti suunnittelu, mutta kultasepän työtä tekevät molemmat. Aluksi pariskunta kutsui erilaisia ryhmiä vierailulle ja pitämään vuosikokouksia. Paikallislehden ilmoitukset lisäsivät myös tietoisuutta alueen korupajasta. Messuilla pariskunta myi koruja kultasepänliikkeisiin myyntiin ja puskaradio toi asiakkaita.

Korutarinoita

Kultasepäntyötä vuodesta 1997. Käsintehty kunnioittaa perinteitä. Liittämällä yhteen vuosien kokemuksen ja uuden oppimisen, luomme muistot iättömään koruperintöön.

Katso lisää

Tarinakorun koruja ja uniikkeja tilaustöitä verkkokaupasta ja Nurmijärven putiikista

Tarinakoru -malliston koruja voi tilata verkkokaupasta. Asiakkaat voivat poiketa myös Nurmijärven korupajalla ja inspiroitua kauniista maisemista matkan varrella. Mikäli mielessä siintää täysin uniikki koru vaikkapa häihin tai elämän tärkeisiin hetkiin, voi tilata täysin oman korun, jollaista ei tule toista vastaan. Pariskunnalla on aina aikaa istua alas ja ideoida asiakkaiden kanssa jokaiselle sopiva ja oman näköinen koru. Tilaustyöt täyttävätkin enimmäkseen arkea ja pajalta kuuluu milloin naputusta ja milloin sirinää, kun koruja työstetään eri vaiheissa.

Uniikista korusta haaveileva kääntyy Tarinakorun puoleen

Tyypillisin tilaustyön teettäjä on vihkipari, kihlapari tai nainen, joka haluaa unelmiensa korun. Usein koruihin hyödynnetään asiakkaan vanhat korut, jotka ovat ehkä rikkoontuneet tai ne ovat väärän kokoisia tai eivät enää sellaisenaan ole käyttökelpoisia. Vanhoihin koruihin saattaa sisältyä korvaamattomia muistoja, joita halutaan tallentaa uuteen koruun. Eron tullessa vanhemmat saattavat teettää lapselleen uniikin korun vaikkapa rippilahjaksi omista vihkisormuksistaan. Elämän ilot ja surut nivoutuvat yhteen ja yhteinen tarina voi jatkua lapsen korussa muistutuksena, että liitosta syntyi jotakin ainutlaatuista jolla on merkitystä. Vanhojen korujen hyödyntäminen on paitsi ekologista, myös järkevää. Romukullaksi nimetyistä koruista maksetaan päivittäin vaihtuvan hinnan mukainen korvaus. Tarinakorun asiakkaat arvostavat kotimaisuutta ja yksilöllisyyttä. Korusta tehdään uniikki, kuten tilaaja itsekin on. Tarinakorun erikoisuutena on maailmallakin mainetta niittäneet suolapippuritimantit ja rustiikit värilliset timantit, jotka houkuttavat tilaamaan aivan erityisiä koruja. Joskus jokunen koru saattaa ehtiä myyntiinkin, mutta usein erikoisuudet tehdään tilaustyönä. Uniikin korun valmistus vie aikaa muutamasta tunnista muutamaan päivään. Tarinakorun hinnoittelu on läpinäkyvää ja hintaesimerkkejä löytyy yrityksen kotisivuilta. Korujen suunnittelutilanne on hyvin henkilökohtainen ja tunnepitoinen. ”Välillä nauretaan ja toisinaan itketään, niin paljon koruihin liittyy muistoja, haaveita ja toiveita.” Hannun erityisalaa ovat korut, joiden valmistukseen saa käyttää erilaisia työmenetelmiä, kuten kaiverrusta, sahausta ja istutuksia. Tarja huolehtii unelmien tulkitsijana että unelmat muutetaan korun muotoon.

Tarinakorun mallisto sopii monenlaisiin hetkiin
Pääosin Tarinakorun omat korusarjat ovat hopeaa ja niitä valetaan pieniä eriä. Korulahjat ovat yleisiä kastelahjana, rippilahjana, valmistujaislahjana ja toki syntymäpäivälahjoina elämän eri vaiheisiin. Kastelahjaksi valikoimasta löytyy myös oma Sulkalusikka ja kastesormukset.

Korutkin tarvitsevat huoltoa

Hopeakoruja tulisi säilyttää kuivassa ilmatiiviissä paikassa, esimerkiksi pienessä muovipussissa korurasiassa. Hopeakorut tummuvat herkästi joutuessaan kosketuksiin muiden metallien kanssa. Joidenkin ihmisten ph-arvo on myös sellainen, että hopea reagoi voimakkaasti tummumalla. Hopean voi puhdistaa siihen tarkoitetulla liinalla tai liuoksella. Koruja kannattaa puhdistaa ja huoltaa muutaman vuoden välein. Sormusten kuntoa kannattaa tarkkailla. Jos sormus saa kolhun tai on ollut vuosia kädessä, istutuskynnet kuluvat ja näin kivi pääsee heilahtamaan ja pahimmassa tapauksessa putoamaan. Paksujen kultaketjujen lenkit kuluvat, ne kannattaa vahvistaa. Arimmat paikat ovat lukon vieressä. Tarinakoru puhdistaa korut edulliseen hintaan, jolloin korut saavat jälleen kirkkautensa. Sormuksen kokoa voi muuttaa ja kuluneista sormuksista saadaan jälleen uudenveroisia runkoa vahvistamalla. Usein laatikon perukoilta löytyy myös katkenneita ketjuja, jotka voidaan korjata ehjiksi juottamalla.

Käsityöyrittäjän arkipäivään soljuu koko elämän kirjo

Rauhallisen aamun päätteeksi yrittäjäpariskunta suuntaa kuntosalille, laduille tai lenkille. Sen jälkeen on levollinen mieli aloittaa työt. Päivät ovat erilaisia, mutta pääosin työn alla on tilaustöitä, vanhojen korujen sulatusta ja uusien rakentamista. Pajassa leimataan, hapotetaan, hehkutetaan, viilataan, sahataan, jyrsitään, porataan ja taotaan. Joinakin päivinä tehdään korjaus ja huoltotyöt. Toisinaan tilataan jalokiviä ja ketjuja. Korut kuvataan ja kuvat laitetaan verkkokauppaan. Sosiaalinen media haukkaa osan ajasta ja tuo lähelle kultasepän arjen. Monipuolinen työ pitää mielen virkeänä ja monesti pariskunta lähtee kotiin nenän- ja sormenpäät mustina.

Tulevaisuudessa Tarinakorun yrittäjäpariskunta Tarja ja Hannu haluaisivat nähdä tilansa kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin luovana voimaantumispaikkana ja remontoivatkin siksi tilaan joogavinttiä.

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Kati Jaakonen

Ota rohkeasti yhteyttä !

Kiinnostuitko yhteistyöstä?

Hellapoliisin sivustouudistus toi sivustolle lifestyle-osion, jossa voidaan esitellä monipuolisesti erilaisia ajankohtaisia tuotteita ja palveluita. Kerro lukijoillemme palveluista tai tuotteista omalla tyylilläsi tai anna meidän hoitaa sisältö.
Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Ota yhteyttä pienissä ja isoissa asioissa!

Aiheeseen liittyvää lifestyle- sisältöä