1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua, keskiarvo: 4,00 / 5)
Ladataan...

Kappamakit ovat loistavia sormisyötäviä lounaaksi ja juhlatarjottavana. Raikas kotimainen kurkku maistuu kaikille ja tekee makeista virkistäviä.

Kappamakit
5 rullaa, 25-30 palaa

250 g sushiriisiä
4 dl vettä
½ dl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
ripaus suolaa
5 merileväarkkia
½ kurkku

Lisäksi:
bambumatto rullien käärimiseen
makeaa soijakastiketta
säilöttyä inkivääriä
wasabia

Huuhtele riisiä, kunnes vesi on kirkasta.
Kiehauta vesi ja lisää riisi. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes neste on imeytynyt.
Laita riisi laakealle vadille ja lisää joukkoon riisiviinietikka, sokeri ja suola. Sekoita ainekset hyvin.
Laita merileväarkki bambumatolle mattapinta ylöspäin. Levitä 3/4 osa arkille riisiä. Leikkaa kurkut ohuiksi pitkiksi suikaleiksi ja asettele ne arkin alkupään reunalle. Kääri bambumattoa apuna käyttäen tiiviiksi rullaksi ja toista, kunnes kaikki ainekset on käytetty.
Tarjoa seuraksi makeaa soijakastiketta, säilöttyä inkivääriä ja wasabia.

Reseptin laatinut:
Reseptin laatinut Hellapoliisi

Reseptin tarjoaa:
Yhteistyössä Puhtaasti kotimainen
Reseptin tarjoaa Kauppapuutarhaliitto Ry
Kauppapuutarhaliitto Ry

Lisää suosikiksi
Kirjaudu sisään tai rekisteröidy palveluun lisätäksesi suosikki reseptejäsi.