Imelletty perunalaatikko

  • Luonut: Hellapoliisi
  • Julkaistu:
  • Päivitetty:
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

128 arvostelua. Keskiarvo: 3.8/5

Ei arvosteluja

  • 1 h Työaika
  • 14 h Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso
  • 8-10 Annosta
imelletty perunalaatikko

Kaupallinen yhteistyö Kymppi

Imelletty perunalaatikko on joulupöydän klassikko, jonka makeus syntyy luonnollisesti perunan tärkkelyksestä. Valmista joulun klassikko imelletetty perunalaatikko helposti valmiista pakastemassasta. Tämä lempeän makea laatikko tuo pöytään muistoja menneistä jouluista ja täydentää kinkun, kalan ja rosollin rinnalla kokonaisuuden, jota ilman suomalainen joulu ei tunnu samalta. Muista antaa laatikon maustua rauhassa.

Advertising information

Ainekset

8-10 annosta
Kymppi Imelletty perunalaatikko
  • 850 g pötkö Kymppi Imelletty Perunalaatikko -massaa TAI voit valmistaa massan myös itse.
Imelletty perunalaatikko
  • 2 ½ kg perunoita
  • vettä
  • 3 rkl vehnäjauhoja
  • 1 l maitoa
  • 50-100 g voita TAI
  • 50-100 g margariinia (vaihtoehto)
  • 3 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia JA/TAI
  • 2 rkl sokeria

Valmistusohje

  • Nopein tapa sulattaa jäinen perunalaatikkomassa on laittaa se kulhoon kääreineen, jossa on kuumaa vettä. Jos haluat sulattaa massan jääkaapissa, tee kääreeseen pieni viilto ja sulata pötkö paistovuoassa jääkaapissa 1-2 vuorokautta.
  • Tyhjennä sose uunivuokaan ja kypsennä 150 asteessa noin kaksi tuntia.
  • Jos kaikesta huolimatta haluat valmistaa imelletyn perunalaatikon alusta asti itse, alla on ohje.
  • Pese perunat. Keitä kuorineen suolattomassa vedessä. Kaada keitinvesi pois.
  • Kuori ja survo perunat sosemyllyllä tai vatkaimella (tässä tulee olla nopea, eli apukädet ovat paikallaan).
  • Anna seoksen jäähtyä hetken ja sekoita joukkoon lusikallinen vehnäjauhoja.
  • Lisää loput vehnäjauhot muutaman tunnin päästä.
  • Anna soseen imeltyä 50 asteessa uunissa yli yön.
  • Lisää imeltyneeseen seokseen kädenlämpöiseksi kuumennettu maito, suola, voi tai margariini ja tarpeen mukaan vähän siirappia (ja sokeria).
  • Kaada seos voideltuun uunivuokaan. Jätä vuoat vajaiksi, sillä löysähkö seos kuohuu helposti yli reunojen.
  • Kypsennä 150 asteisessa uunissa, n. 2 ½- 3 tuntia.
  • Vinkki! Suola lisätään vasta imeltymisen jälkeen, koska se hidastaa imeltymistä. Maitoa lisätään sen verran, että seon on löysää puuroa, lähes vellimäistä.

Kauppalista

Yhteistyössä