Kermainen ruusukaalilisäke
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
- 4 Annosta
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- 300 g ruusukaaleja
- 1 l vettä
- 1 tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2-3 rkl voita TAI
- 2-3 rkl rypsiöljyä (vaihtoehto)
- 2 dl kuohukermaa
- ripaus suolaa
Valmistusohje
- Ota ruusukaaleista päällimmäiset lehdet ja leikkaa pieni pala kannasta pois.
- Laita vesi kiehumaan ja lisää joukkoon suola ja ruusukaalit.
- Anna kiehua muutama minuutti ja valuta. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.
- Kuumenna voi tai rypsiöljy pannulla ja paista ruusukaaleja muutama minuutti käännellen.
- Lisää valkosipulinkynnet ja kuohukerma sekä ripaus suolaa.
- Kiehauta ja tarkista maku.
- Tarjoa lihan, kalan tai kanan kanssa.