1 tähti2 tähteä3 tähteä4 tähteä5 tähteä (2 arvostelua. Keskiarvo: 4,00/5)

Uutuushiutaleet palauttavat lautaselle kaurapuuron aidon maun. Kinnarin Tilan Höyryttämättömiä kaurahiutaleita ei ole lämpökäsitelty vesihöyryllä. Kauran luontaisesti sisältämän rasvan ihanan täyteläinen maku säilyy höyryttämättömyyden ansiosta hiutaleissa voimakkaampana. Kinnarin Tilan Höyryttämättömät kaurahiutaleet ovat saatavana K-ryhmän kaupoista kautta maan sekä S-ryhmän Kanta-Hämeen ja Hämeen kaupoista.

Mangotuorepuuro

>> Katso Hellapoliisin laatima mangotuorepuuron resepti tästä <<

Mitä höyryttämättömyys merkitsee?
Kaurahiutaleita valmistettaessa kauran uloin kuori otetaan pois kaurasta. Tämä käynnistää viljan sisältämän rasvan härskiintymisen hiljalleen. Yleisesti käytetyllä lämpökäsittelyllä eli höyryttämisellä vaikutetaan rasvan entsyymitoimintaan, jolla taataan yli vuodenkin mittainen säilyvyys.

Kinnarin Tilan Höyryttämättömät kaurahiutaleet ovat tuoretuote, jota ei ole lämpökäsitelty. Höyryttämättömyyden ansiosta kaurahiutaleissa säilyy voimakas viljan maku, hiutaleista keitetty puuro kypsyy nopeasti, ja sen väri on vaaleampaa ja koostumus pehmeämpää kuin lämpökäsitellyistä hiutaleista tehdyssä puurossa.

Kinnarin Tilan Höyryttämättömiä kaurahiutaleita voi käyttää tavallisten kaurahiutaleiden tapaan keitetyssä puurossa, mutta niiden pehmeä koostumus sopii erityisen hyvin tuorepuuroon ja smoothieisiin sekä leivontaan ja ruoanlaittoon. Kinnarin Tilan Höyryttämättömät kaurahiutaleilla on sekä Hyvää Suomesta -alkuperämerkki että ravitsemuksellisesta laadusta kertova Sydänmerkki.

Hollolassa sijaitsevan Kinnarin Tilan kaura tulee maatilan omilta ja sopimusviljelijöiden pelloilta. Superviljaksikin tunnustettu kaura kasvaa Pohjolan pitkien suvipäivien ansiosta nopeasti lyhyestä kesästä huolimatta. Kauran hiili- ja vesijalanjälki on pieni, sillä se ei tarvitse paljon kastelua tai lannoitusta. Viljan matka onkin lyhimmillään vain 100 metriä myllyyn, jossa kaurahiutaleet valmistetaan ja pakataan.

Myllyssä kaurajyvä ensin kuoritaan. Jyvästä puhalletaan kauran tikkuinen kuori, akana, pois. Jäljelle jää riisiä ulkoisesti muistuttava kauran suurimo. Kaurasuurimo ajetaan valssimyllyn läpi, joka litistää kaurasuurimon hiutaleeksi.

Kaurahiutaleet pakataan tiiviisti ympäristöystävällisiin paperipusseihin, jolloin pakkauksiin ei jää turhaa ilmaa. Kinnarin Tila huomioi vastuullisuuden koko tuotantoprosessissa – aina viljeltävän maaperän rakenteesta jokaiseen työvaiheeseen. Lisäksi kaikki lämpö Kinnarin Tilalla tuotetaan uusituvalla energialla.

– Meille maanviljelijöinä ja elintarviketuottajina ympäristön hyvinvointi on A ja O. Kestävästi tuotettu elintarvike on vastuullinen valinta ja kun ympäristöstä huolehditaan, varmistamme elinolot myös tuleville sukupolville, kuvaa tilan emäntä Terhi Kinnari.

Tiesitkö tämän kaurapuurosta?

Kuusi vinkkiä ja faktaa!
1. Onnistu varmasti. Teitpä puuroa itsellesi tai isommalle köörille, nyrkkisääntö kaurapuurolle on 2 osaa hiutaleita ja 5 osaa vettä.

2. Kaurapuuroa ei kannata hämmentää liikaa keittäessä. Se irrottaa hiutaleiden liukoisia kuituja, jolloin puurosta tulee liisterimäistä.

3. Suomessa syödään keskimäärin kauraa kuusi kilogrammaa asukasta kohden1. Kinnarin Tilan heavyusereita ovat fitnessurheilijat, joilla kaurahiutaleita voi kulua vuodessa jopa 36 kg!

4. Kaurapuuro on myös skotlantilainen perinneruoka. Miltä kuulostaisi brose skottilaiseen tapaan lehtikaalin, lantun tai nokkosen kanssa?

5. Höyryttämättömät kaurahiutaleet ovat rakenteeltaan pehmeämpiä. Ne kypsyvät siksi nopeammin kuin höyrytetyt kaurahiutaleet ja valmis puuro on väriltään vaaleampaa ja silkkisen pehmeää.

6. Keitä kerralla enemmän! Kaurapuuro ei ole kovin maukasta uudelleenlämmitettynä, mutta aamiaiselta jääneestä kaurapuuroa voi käyttää herkullisesti sämpylä-, lettu tai pannukakkutaikinassa. Kaurapuuron tähteet sopivat myös lihapullien tai kasvispyöryköiden taikinaan.

https://www.hyvaasuomesta.fi/suomalainen-ruoka/makupaloja-ruoka-alalta/vilja

Teksti: tiedote
Kuvat: tiedote ja Hellapoliisi