Hapanimeläporsasta
- 20 min Työaika
- 45 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Helppo ja maukas arkiateria porsaanlihasta
Hapanimeläporsas on nopea ja monipuolinen vaihtoehto arkiruoaksi, kun haluat vaihtelua perinteisiin liharuokiin. Mehevä porsaanliha saa makua makean ja happaman kastikkeen tasapainosta, ja annos täydentyy kasviksilla kuten paprikalla ja ananaksella. Resepti valmistuu vaivattomasti ja sopii hyvin koko perheelle.
Advertising information
Ainekset
4-6 annosta
- 1 rkl ruokaöljyä
- 500 g (suikaleina) porsaan kinkkua
- suolaa
- pippurisekoitusta
- 2-3 cm tuoretta inkivääriä
- 3-4 valkosipulinkynttä
- 3 sipulia
- 3 lehtiselleriä
- 2 porkkanaa
- 227/140 g bambunversoja
- 1 iso prk ananaspaloja
- 1 dl ketsuppia
- 1 rkl soijakastiketta
- 3 dl ananasmehua
- 1 rkl perunajauhoja
- tuoretta korianteria
Valmistusohje
- Ota liha huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä ja leikkaa poikkisyin suikaleiksi.
- Kuumenna öljy wokkipannussa. Paista lihasuikaleet ja mausta suolalla ja pippurisekoituksella.
- Lisää hienonnettu inkivääri, valkosipulit, sipulit, lehtisellerit ja porkkanat, paista muutaman minuutin ajan koko ajan käännellen.
- Lisää valutetut bambunversot, ananaspalat liemineen, sekä ketsuppi, soijakastike ja ananasmehu, jonka joukkoon on sekoitettu perunajauhot.
- Kiehauta
- Tarkista maku.
- Silppua joukkoon tuoretta korianteria.
- Tarjoa lisäksi tuoksuvaa Jasmin-riisiä ja mungpavun ituja.
- Vinkki! Voit valmistaa ruoan myös broilerin fileesuikaleista.