Juureslasagne

  • 1 h 30 min Työaika
  • 20 min Valmistusaika
  • Keskitaso Vaikeustaso

20 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Bonne logo

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 2 porkkana
  • 1 palsternakka
  • juuriselleri
  • 1 sipuli
  • 3 valkosipulinkynsi
  • 200 g herkkusieni
  • 2-3 rkl rypsiöljy
Lisäksi:
  • 1 l Bonne punajuurisose
  • 2 kasvisliemikuutio
  • 250 g sulatejuusto
  • 200 g juustoraaste
  • 1 tl suola
  • mustapippurirouhe
  • 2 tl kuivattu rosmariini
  • (vaihtoehto) kuivattu rakuuna
  • 6 lasagnelevy

Tämä mehevä juureslasagne on niin hyvää, että tätä kannattaa valmistaa kerralla reilu annos. Kauniin värinen lasagne maistuu sellaisenaan tai raikkaan salaatin kanssa.

Juureslasagne
4-6 annosta

2 porkkanaa
1 iso palsternakka
pala juuriselleriä
1 iso sipuli
3 valkosipulinkynttä
200 g herkkusieniä
2-3 rkl rypsiöljyä

Lisäksi:
1 l Bonne Punajuurisosetta 100%
2 kasvisliemikuutiota
250 g sulatejuustoa
200 g juustoraastetta
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 tl kuivattua rosmariinia tai rakuunaa
6 lasagnelevyä

Bonne: Juureslasagne © Bonne/Hellapoliisi Oy

Kuori porkkanat, palsternakka, juuriselleri, sipuli ja valkosipulinkynnet.
Leikkaa porkkana, palsternakka ja juuriselleri ohuiksi suikaleiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Leikkaa herkkusienet viipaleiksi tai lohkoiksi.
Kuumenna rypsiöljy kattilassa ja kuullota kasviksia hetki.
Lisää joukkoon Bonne Punajuurisose, murennetut kasvisliemikuutiot ja sulatejuusto. Mausta kastike suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla rosmariinilla tai rakuunalla. Anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia. Tarkista maku. Lisää joukkoon juustoraaste ja kiehauta.
Jaa kastike reunalliseen uunivuokaan kerroksittain lasagnelevyjen kanssa.
Kypsennä 200-asteessa uunin keskiritilätasolla 40-50 minuuttia, kunnes pinta on kauniin värinen. Anna ruoan vetäytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoilua.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: