Nuudelipannu
- 20 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
- 2 Annosta
Nuudelipannut ovat käteviä, sillä voit käyttää niissä aina erilaisia proteiininlähteitä. Voit hyödyntää ruoassa myös erilaisia jääkaappisi kasviksia. Porsaanlihan tilalla voit käyttää naudanlihaa, jauhelihaa, broilerinfileesuikaleita, kanajauhelihaa, pekonia, tonnikalaa tai vaikka lohta. Käytä kasviksia vaihdellen mieltymysten tai jääkaapin sisällön mukaan.
Kokeile erilaisia nuudeleita. Testaa täysjyvänuudeleita, riisinuudeleita tai riisipastaa. Mausta korianterilla, mintulla tai thaibasilikalla.
Advertising information
Ainekset
- 200-300 g porsaanlihasuikaleita
- 2 rkl rypsiöljyä
- ¼ tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 sipuli
- ½ paprika
- 2 porkkanaa
- 2-3 pussia nuudeleita + kiehuvaa vettä
- 2 rkl soijakastiketta
- mustapippuria myllystä
Lisäksi:
- korianteria TAI
- minttua (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Ota porsaanlihasuikaleet huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
- Kuumenna rypsiöljy pannulla ja paista väri lihasuikaleisiin kauttaaltaan. Mausta suolalla.
- Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet, kuori sipulit ja leikkaa lohkoiksi.
- Paloittele paprika ja kuori porkkanat ja leikkaa suikaleiksi tai kiekoiksi. Lisää kasvikset pannulle.
- Ota nuudelit pois pakkauksistaan ja laita ne kulhoon.
- Kaada päälle kiehuvaa vettä ja avaa nuudelipussien mausteet ja sekoita liemeen. Anna kypsyä muutama minuutti. Valuta.
- Lisää valutetut nuudelit pannulle ja kääntele kovalla lämmöllä käännellen. Mausta soijakastikkeella.
- Rouhi vielä joukkoon mustapippuria myllystä. Tarkista maku.
- Ripottele nuudelipannun pinnalle halutessasi tuoretta korianteria tai minttua.
Usein kysytyt kysymykset: nuudelipannu
Mitä nuudelipannu on?
Nuudelipannu on wokkipohjainen ruoka, jossa yhdistyvät nuudelit, kasvikset ja usein kana, liha tai tofu. Se maustetaan aasialaisilla kastikkeilla, kuten soijalla, seesamilla tai chilillä.
Mitä nuudeleita kannattaa käyttää?
- Vehnä- tai munanuudelit antavat perinteisen rakenteen.
- Riisinuudelit sopivat gluteenittomaan versioon.
- Pikanuudelit käyvät arjen nopeaan ratkaisuun.
Voiko nuudelipannun tehdä vegaanisena?
Kyllä! Käytä kasvisnuudeleita ja proteiiniksi esimerkiksi tofua, tempeä tai seitania. Mausta soijakastikkeella, seesamiöljyllä ja chilillä.
Kuinka kauan valmistus kestää?
Nopea nuudelipannu valmistuu noin 15–20 minuutissa. Wokki kuumennetaan kunnolla, jolloin kasvikset pysyvät rapeina ja nuudelit saavat hyvän paistopinnan.
Mitä kasviksia voi käyttää?
Suosittuja ovat paprika, porkkana, sipuli, parsakaali ja kaali. Käytännössä voit hyödyntää sesongin vihanneksia – nuudelipannu on joustava ruoka.
Onko nuudelipannu terveellinen?
Se voi olla kevyt ja ravitseva, jos käytät runsaasti kasviksia ja kohtuullisesti öljyä. Täysjyvä- tai riisinuudelit lisäävät kuitupitoisuutta.
Voiko nuudelipannun tehdä etukäteen?
Nuudelipannu on parhaimmillaan tuoreena, mutta sen voi säilyttää jääkaapissa 1–2 päivää ja lämmittää nopeasti pannulla tai mikrossa.