Pataleipä

  • 30 min Työaika
  • 18 h 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Pataleipä
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

19 arvostelua. Keskiarvo: 4.6/5

Ei arvosteluja

Pataleipä on upean rapsakkakuorinen leipä, jonka valmistus vie aikaa, mutta on silti helppotekoinen. Leivo noutopöytään tai lahjaksi.
Vinkki! Voit käyttää nesteenä myös vettä tai muita vihannesmehuja.

Advertising information

Ainekset

1 annosta
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl (2,5 ml) kuivahiivaa
  • 3½ dl vettä TAI
  • 3½ dl kädenlämpöistä porkkanamehua (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Mittaa vehnäjauhot kulhoon ja sekoita joukkoon suola ja kuivahiiva.
  • Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Peitä kulho tuorekelmulla. Kohota leipää huoneenlämmössä 12-18 tuntia.
  • Laita kannellinen pata uuniin ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.
  • Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä se tasaiseksi palloksi.
  • Anna kohota kelmun alla noin puoli tuntia.
  • Laita taikina varovasti kuumaan pataan, peitä kannella tai foliolla ja paista noin 30 minuuttia.
  • Paista leipää vielä lopuksi ilman kantta noin 15 minuuttia.
  • Nauti pataleipä sellaisenaan tai pienen voinokareen kera.
Pataleipä

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: