Pataleipä

  • 30 min Työaika
  • 18 h 30 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Pataleipä
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

21 arvostelua. Keskiarvo: 4.5/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Pataleipä on upean rapsakkakuorinen leipä, jonka valmistus vie aikaa, mutta on silti helppotekoinen. Leivo noutopöytään tai lahjaksi.
Vinkki! Voit käyttää nesteenä myös vettä tai muita vihannesmehuja.

Advertising information

Ainekset

1 annosta
  • 7 dl vehnäjauhoja
  • 2 tl suolaa
  • ½ tl (2,5 ml) kuivahiivaa
  • 3½ dl vettä TAI
  • 3½ dl kädenlämpöistä porkkanamehua (vaihtoehto)

Valmistusohje

  • Mittaa vehnäjauhot kulhoon ja sekoita joukkoon suola ja kuivahiiva.
  • Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Peitä kulho tuorekelmulla. Kohota leipää huoneenlämmössä 12-18 tuntia.
  • Laita kannellinen pata uuniin ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.
  • Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä se tasaiseksi palloksi.
  • Anna kohota kelmun alla noin puoli tuntia.
  • Laita taikina varovasti kuumaan pataan, peitä kannella tai foliolla ja paista noin 30 minuuttia.
  • Paista leipää vielä lopuksi ilman kantta noin 15 minuuttia.
  • Nauti pataleipä sellaisenaan tai pienen voinokareen kera.
Pataleipä

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä