Pataleipä
- 30 min Työaika
- 18 h 30 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso

Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
1 annosta
- 7 dl vehnäjauhoja
- 2 tl suolaa
- ½ tl (2,5 ml) kuivahiivaa
- 3½ dl vettä TAI
- 3½ dl kädenlämpöistä porkkanamehua (vaihtoehto)
Valmistusohje
- Mittaa vehnäjauhot kulhoon ja sekoita joukkoon suola ja kuivahiiva.
- Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
- Peitä kulho tuorekelmulla. Kohota leipää huoneenlämmössä 12-18 tuntia.
- Laita kannellinen pata uuniin ja lämmitä uuni 225 asteiseksi.
- Vaivaa taikinasta ilmakuplat ja pyöritä se tasaiseksi palloksi.
- Anna kohota kelmun alla noin puoli tuntia.
- Laita taikina varovasti kuumaan pataan, peitä kannella tai foliolla ja paista noin 30 minuuttia.
- Paista leipää vielä lopuksi ilman kantta noin 15 minuuttia.
- Nauti pataleipä sellaisenaan tai pienen voinokareen kera.
