Välimeren piiras

  • 15 min Työaika
  • 1 h Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Välimeren piiras
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

342 arvostelua. Keskiarvo: 3.7/5

Ei arvosteluja

Hellapoliisi logo

Välimeren piiras on ihanan helppo ja runsas vaikka kesäpäivän lounaaksi. Tämä ohje riittää pellilliseen piirakkaa. Jos haluat tehdä pyöreään piirasvuokaan, käytä vain puolet aineksista.

Advertising information

Ainekset

25-30 annosta
Pohja:
  • 300 g voita
  • tai margariinia
  • 1 tl suolaa
  • 6 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl vettä
Täyte:
  • 200 g fetajuustoa
  • vihreitä oliiveja maun mukaan
  • 4 dl aurinkokuivattuja tomaatteja (silppuna)
  • 1 paprika paahdettuna
  • 1 ruukku tuoretta basilikaa
  • 4 kananmunaa
  • 4 dl ruokakermaa
  • 4 dl juustoraastetta

Valmistusohje

  • Nypi rasva, suola ja vehnäjauhot ryynimäiseksi, lisää vesi nopeasti sekoittaen.
  • Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Painele taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  • Paloittele pinnalle fetajuusto, ripottele oliivit (joita voit halutessasi paloitella).
  • Lisää aurinkokuivatut tomaatit hienonnettuna, samoin paloiteltu paprika ja tuore basilika.
  • Sekoita keskenään munat, kerma ja juustoraaste, kaada piirastäytteiden päälle.
  • Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
  • Nauti välimerenpiiras!

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä