Jalotofu-kesäkurpitsaveneet

  • Helppo Vaikeustaso
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

5 arvostelua. Keskiarvo: 4.8/5

Ei arvosteluja

Resepti kaupallisessa yhteistyössä

Advertising information

Ainekset

6 annosta
  • 3 kesäkurpitsa
  • 2 rkl öljy
  • 2 dl kantarelli
  • 2 valkosipulinkynsi
  • 2 kesäsipuli
  • habanero
  • 150 g marinoitu jalotofu
  • 1 dl juustoraaste
  • mustapippurirouhe
  • ½-1 tl kuivattu rakuuna
  • 2 dl tomaattimehu
  • ½ kasvisliemikuutio
  • 1 ½ dl couscous

Kesäkurpitsaveneet valmistuvat niin grillissä kuin uunissakin ja voit nauttia niistä ympäri vuoden.
Nämä herkulliset veneet on täytetty kasvisruokailijan mieleen muunmuassa tofulla, sienillä ja couscousilla.
Couscousin voit korvata myös kvinoalla. Osan tai koko täytteen voit lusikoida myös paprikoiden  sisälle.

Jalotofu-kesäkurpitsaveneet
6 annosta

3 x 200 g pieniä kesäkurpitsoja tai 1 ½ isoa
2 rkl öljyä
2 dl kantarelleja
2 valkosipulinkynttä
2 kesäsipulia varsineen
pala habaneroa tai muuta chilipaprikaa
kesäkurpitsan koverrettu sisus
150 g Marinoitua Jalotofua
1 dl juustoraastetta
mustapippuria myllystä
½-1 tl kuivattua rakuunaa tai muuta kuivattua yrttiä
2 dl tomaattimehua + ½ kasvisliemikuutio
1 ½ dl couscousia

Osta pieniä kesäkurpitsoita, joista riittää puolikas per ruokailija.
Jos tarjolla on vain isompia, halkaise keskeltä siten, että saat neljä annosta yhdestä isosta kesäkurpitsasta.
Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra lusikalla sisus pois. Ota se talteen ja hienonna veitsellä.
Hienonna kantarellit ja sipulit, sekä valkosipulinkynnet ja habanero tai chilipaprika.
Kuumenna öljy pannulla ja paista edellä mainitut ainekset kuumalla pannulla käännellen, kunnes seos on mukavan kypsää.
Paloittele joukkoon Marinoitua Jalotofua pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon juustoraaste ja mustapippuria myllystä, sekä kuivattua rakuunaa tai muuta yrttiä.

Kuumenna tomaattimehu ja kasvisliemikuutio ja lisää joukkoon couscous. Anna seistä muutama minuutti. Sekoita couscous muun täytteen kanssa ja tarkista maku.
Mausta tarvittaessa suolalla ja rakuunalla.

Lusikoi täyte koverrettuihin kesäkurpitsoihin ja nosta kesäkurpitsaveneet voideltuun grillivuokaan.
Grillaa kuvun alla, kunnes ne ovat sopivan kypsiä.
Voit kypsentää kesäkurpitsat myös 200-asteisessa uunissa keskitasolla.

Vinkki! Ripottele pinnalle halutessasi vielä juustoraastetta kypsennyksen loppuvaiheessa.

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut:

Yhteistyössä