Minttuchutney
- 15 min Työaika
- 15 min Valmistusaika
- Helppo Vaikeustaso
- 1 Annosta
Minttuchutney on tulinen lisäkekastike. Intialaisesta keittiöstä minttu on tuttu minttuchutneyn muodossa. Tämä lisäke valmistuu helposti ja on herkullista vaikkapa kanaruoan kanssa sellaisenaan tai jogurttiin sekoitettuna. Yrtit menevät jauhettaessa paljon kasaan, joten voit suurentaa annosta halutessasi.
Advertising information
Ainekset
1 annosta
- 1 ruukku tuoretta minttua
- 1 ruukku tuoretta korianteria
- nokare tuoretta inkivääriä
- 1 valkosipulinkynsi
- ½ limen mehu
- 1 rkl ruokosokeria
- ½ vihreä chili
Valmistusohje
- Laita minttu ja korianteri varsineen leikkurinterällä varustettuun kulhoon.
- Kuori peukalon pään kokoinen pala inkivääriä ja kuori valkosipulinkynsi.
- Laita ne kulhoon ja purista joukkoon limenmehu.
- Lisää ruokosokeri ja puolikas vihreä chili.
- Jauha tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku.
- Tarjoa minttuchutney sellaisenaan tai jogurttiin sekoitettuna.