Uunilohta ja savunmakuista maustevoita
- 30 min Työaika
- 30 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
Uusimmat reseptit
Advertising information
Ainekset
- 1 kg lohifilee
- savusuola
- 50 g voi
- tuore timjami
- tuore tilli
- savuaromi
Uuden sadon perunat ovat jo kauppojen hyllyillä. Kotimaisia perunoita odotellessa voi virittäytyä kesäfiilikseen ulkomaisillakin perunoilla. Maustoin kalan Santa Marian savunmakuisella suolalla. Lisäksi tein maustevoiksi yrteillä ja savuaromilla maustetun maustevoin.
Uunilohta ja savunmakuista maustevoita
4 annosta
n. 1 kg lohifilee
Santa Marian savusuolaa
Maustevoi
n. 50 g voita
tuoreita yrttejä, esimerkiksi timjamia tai tilliä
nestemäistä savuaromia
Hiero lohifileen pintaan savusuolaa.
Paista filee nahkapuoli ylöspäin öljytyssä uunivuoassa 200 asteessa parikymmentä minuuttia.
Kääri nahka pois ja leikkaa annospaloiksi.
Sekoita voin joukkoon tuoreita yrttejä silppuna, sekä nestemäistä savuaromia. Kääri maustevoi kelmun sisään rullaksi.
Leikkaa voinapeiksi ja tarjoa kalan kanssa.
Vinkki! Tee kerralla isompi määrä maustevoita ja säilytä pakastimessa. Käytä tarvittaessa.