Uunikuhaa aasialaisittain
- 10 min Työaika
- 20 min Valmistusaika
- Keskitaso Vaikeustaso
- 4 Annosta
Uunikuha aasialaisittain on herkullinen ja helposti valmistettava ruoka, jossa kuhan pehmeä maku yhdistyy aasialaisvaikutteisiin mausteisiin.
Tämä resepti sopii erinomaisesti viikonloppuun, kun haluaa nauttia rauhallisesti ja herkullisesti. Ruoka on valmis nopeasti ja sopii hyvin esimerkiksi jasmiiniriisin, vihreiden vihannesten tai kevyen salaatin kanssa.
Advertising information
Ainekset
4 annosta
- n. 700 g kokonainen kuha
- 1 valkosipulinkynsi
- 2-3 rkl öljyä
- n. 2rkl kalakastiketta
Lisäke:
- 2 sipulia
- 1 purjo
- 1 sitruunaruohon tyviosa
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 pientä punaista chiliä siemenet poistettuna ja hienonnettuna
- 1-2 tl fariinisokeria
Dippi:
- ½ dl vettä
- 1-2 rkl kalakastiketta
- 1 tl sokeria
- 2 tl sitruunan mehua
- 2 pientä chiliä siemenet poistettuna ja hienonnettuna
- 1 valkosipulinkynsi
Valmistusohje
- Poista kalasta sisälmykset ja suomusta se.
- Tee kylkeen muutamia viiltoja ja työnnä viiltoihin hienonnettua valkosipulia.
- Kuumenna öljy isossa pannussa ja paista kalaan pinta molemmin puolin. Mausta kalakastikkeella.
- Nosta kala uunivuokaan odottamaan ja valmista lisäke.
- Kuumenna öljy pannulla ja paista viipaloidut sipulit, purjo, sitruunaruohon tyviosa, valkosipulit ja chilit. Lisää joukkoon myös fariinisokeri.
- Kääntele pannulla muutaman minuutin ajan ja levitä seos kalan päälle.
- Kypsennä kalaa 175 asteessa kymmenisen minuuttia, tai kunnes kala näyttää kypsältä.
- Sekoita dippikastikkeen ainekset keskenään ja tarjoa kalan seurana.
- Tarjoa lisäksi tuoretta korianteria ja Jasmin-riisiä.