Tonnikalapiirakka

  • 20 min Työaika
  • 40 min Valmistusaika
  • Helppo Vaikeustaso
Tonnikalapiirakka
  • Ei hyvä, 1 / 5
  • Parannettavaa, 2 / 5
  • Ihan ok, 3 / 5
  • Loistava, 4 / 5
  • Erinomainen, 5 / 5

352 arvostelua. Keskiarvo: 3.9/5

Ei arvosteluja

Tonnikalapiirakka on yksi monien perheiden suolaisten piirakakoiden suosikkeja. Piirakka sopii myös juhlapöydän tarjottavaksi sekä myös kevyeksi lounaaksi tai iltapalaksi.

Advertising information

Video: Tonnikalapiirakka

Ainekset

12 annosta
Piirakkapohja:
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 150 g margariinia
  • suolaa
  • ½ dl vettä
  • tai kermaa
Täyte:
  • 1 prk tonnikalaa
  • paprikaa
  • tilliä
  • 3 kananmunaa
  • 100-200 g juustoraastetta
  • 3 dl kerma-maitoa
  • suolaa

Valmistusohje

  • Nypi vehnäjauhot, suola ja margariini murumaiseksi seokseksi, lisää joukkoon kylmä neste.
  • Painele taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Paista pohjaa uunin alatasolla n. 10 minuuttia 225 asteessa.
  • Ota pohja uunista ja lisää  tonnikala, paprikasuikaleet ja kerma-maito, johon olet lisännyt muut täytteen ainekset.
  • Jatka paistamista uunin alatasolla 200 asteessa n. 30 minuuttia.
  • Mikäli teet pellillisen piirakkaa, tuplaa sekä pohjan, että täytteen ainekset.
  • Nauti tonnikalapiirakka hyvässä seurassa.

Kauppalista

Advertising information

Julkaisupäivä:

Reseptin on laatinut: